Pippi på rymmen av Astrid Lindgren & Fabian Göranson

Pippi på rymmen är ett spännande och oförglömligt äventyr med Pippi Långstrump och hennes kompisar illustrerad av Fabian Göranson.

Följ med Pippi, Tommy och Annika på ett sommaräventyr där vi tillsammans får gömma oss i ödehus, dansa runt naken i en säck, brottas med en tjur, åker tunna ner för älven, går på lina och få en bil att flyga med kalasklister.

För första gången kan vi ta del nav flera av Pippi Långstrumps olika äventyr med sina vänner Tommy och Annikai den illustrerade kapitelboken ”Pippi på rymmen”.

Pippi på rymmen är ett spännande och oförglömligt äventyr med Pippi Långstrump och hennes kompisar illustrerad av Fabian Göranson.

Boken är fartfylld med spännande äventyr som är uppdelade i sju kapitel där vi som växt upp med Pippi känner igen de galna och oförglömliga äventyr när vi får följa de tre rymlingarna i mötet med Konrad och hans klister, när de klättrar i berg, går på lina och åker tunna ner för älven. Vi får läsa om mötet mellan Pisse-Nisse och tjuren och om irrfärden i kalasbilen som kan flyga. Det är härligt att rymma, men kanske ännu skönare att komma hem igen?

I den nya bilderboken Pippi på rymden får vi ta del av det spännande sommaräventyret med färgstarka bilder som täcker alla sidorna där texten är uppdelade som textrutor som påminner om en grafisk seriebok. Vi känner igen Pippi, Tommy och Annika, men här gestaltade i en annan form och berättarstil.

Boken är i ett stort generöst format med underhållande bilder med mycket att titta på då illustratören Fabian Göranson har tecknat på sitt eget sätt, men hur det märks att han gjort det i Ingrid Vang Nymans anda.

Den 21 maj är det internationella Pippi Långstrump dagen och i år 2020 firade Pippi 75 år. 

 

För att fira Pippi har kan ni ta del av massaPippi material som lekar, frågesporter, pyssel och målarbilder och annat kalasroligt material, som att sätta svansen på Lilla gubben och skeppsbrott.

Exempelvis kan ni skriva ut Lilla Gubben svans och försöka sätta fast den igen på Lilla Gubben.

Pyssla med Pippi som att hitta fem fel i bilden, rita färdigt bilden och hitta de två bilder som är lika varandra.

 

Ha en mysig målarstund med Pippi och färglägg de sex olika stencilerna med Pippi motiv.

Här kan ni även ett Pippi quiz.

Här kan ni ta del av en Tipspromenad om Astrid Lindgren.

Boktitel: Pippi på rymmen

Författare: Astrid Lindgren

Illustratör: Fabian Göranson

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Äventyr, bilderbok, grafisk seriebok, klassisk bok i nytt utseende.

Bokförlag:Rabén & Sjögren

ISBN: 9789129721614

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, BokusBokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar