Pippi på rymmen av Astrid Lindgren & Fabian Göranson

Ta skydd i ett ödehus, dansa runt naken i en säck, brottas med en tjur, åker tunna ner för älven, går på lina och få en bil att flyga med kalasklister. Följ med Pippi, Tommy och Annika på ett sommaräventyr som för första gången illustreras i bokformat i boken ”Pippi på rymmen”.

Pippi på rymmen är ett spännande och oförglömligt äventyr med Pippi Långstrump och hennes kompisar illustrerad av Fabian Göranson.

Boken är fartfylld med spännande äventyr som är uppdelade i sju kapitel där vi som växt upp med Pippi känner igen de galna och oförglömliga äventyr när vi får följa de tre rymlingarna i mötet med Konrad och hans klister, när de klättrar i berg, går på lina och åker tunna ner för älven. Vi får läsa om mötet mellan Pisse-Nisse och tjuren och om irrfärden i kalasbilen som kan flyga. Det är härligt att rymma, men kanske ännu skönare att komma hem igen?

I den nya bilderboken Pippi på rymden får vi ta del av det spännande sommaräventyret med färgstarka bilder som täcker alla sidorna där texten är uppdelade som textrutor som påminner om en grafisk seriebok. Vi känner igen Pippi, Tommy och Annika, men här gestaltade i en annan form och berättarstil.

Boken är i ett stort generöst format med underhållande bilder med mycket att titta på då illustratören Fabian Göranson har tecknat på sitt eget sätt, men hur det märks att han gjort det i Ingrid Vang Nymans anda.

Den 21 maj är det internationella Pippi Långstrump dagen och i år 2020 firade Pippi 75 år. Jag har samlat ihop och skapat massa Pippi material som är fritt att användas.

 

För att fira Pippi har jag samlat massa Pippi material som lekar, frågesporter, pyssel och målarbilder och annat kalasroligt material, som att sätta svansen på Lilla gubben och skeppsbrott.

Exempelvis kan ni skriva ut Lilla Gubben svans och försöka sätta fast den igen på Lilla Gubben.

Här finns två st pdf filer där det finns uppskrivet olika förslag på lekar och aktiviteter. 

 

Här har jag skapat ett Pippi Långstrump quiz som riktar sig till barn i hela grundskolan. Pippiquizet fungerar även till yngre åldrar inom förskolan från 4 till 6 år om de får hjälp med att läsa frågorna och svaren.

 

Pippi tipspromenaden innehåller 10 frågor med tillhörande facit och svarstalong.

Ha en mysig målarstund med Pippi och färglägg de sex olika stencilerna med Pippi motiv.

Här finner ni allt Pippi material samt material som inte är länkat i detta blogginlägg. Här kan ni även göra ett annat  Pippi quize.

BoktitelPippi på rymmen

Författare: Astrid Lindgren

Illustratör: Fabian Göranson

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Äventyr, bilderbok, grafisk seriebok, klassisk bok i nytt utseende.

BokförlagRabén & Sjögren

ISBN: 9789129721614

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, BokusBokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar