Det svarta regnet av Stina Nilsson

Det här är en apokalyptisk dystopi som handlar om kampen om överlevnad! Det svarta regnet är en mörk och andlöst spännande bok där det svarta, geggiga och livsfarliga regnet klibbar sig fast långt efter att boken är slutläst. Här möts läsaren av en mörk dystopisk överlevnadsroman där världen blivit närmast obeboelig efter miljöförstöring och där varje dag är en kamp för överlevnad.

Det här är en apokalyptisk dystopi som handlar om kampen om överlevnad!

Det svarta regnet är en mörk och andlöst spännande bok där det svarta, geggiga och livsfarliga regnet klibbar sig fast långt efter att boken är slutläst.

Här möts läsaren av en mörk dystopisk överlevnadsroman där världen blivit närmast obeboelig efter miljöförstöring och där varje dag är en kamp för överlevnad.

”Här får vi läsa om systrarna Liv och Frida som växt upp med sina föräldrar i en stuga långt ute i skogen, långt efter att världen blivit förstörd och obeboelig. Enligt deras pappa är det demoner och onda trollkarlar som förstört världen och när det svarta regnet faller behöver man akta sig för att inte bli träffad, för då kan man bli smittad och gör människor till farliga demoner, något som nu har hänt systrarnas pappa. Därför blir det upp till Liv att hjälpa sin mamma och lillasyster Frida att jaga för att få hem mat, sköta om huset och se till att aldrig få in något giftigt i huset eller gå ut i det svarta regnet.

 

För Liv är det omöjligt att veta vem hon ska lita på och vad som är sanningen och hon drömmer om att ge sig därifrån till en bättre plats. Hon hör rykten om en ö, där livet verkar mer normalt, en plats som sägs vara fri från ont. Men kan man lita på rykten och finns verkligen platsen?”

Det svarta regnet är en mörk, gripande och spännande bladvändare som rekommenderas till läsare från 9 år och uppåt, samt vuxna som gillar att läsa dystopiska böcker.

 

Det svarta regnet är en skriven av Stina Nilsson som debuterade med boken i Bonnier Carlsen  stora manustävling 2020 och vann tävlingen med motiveringen ”En gripande, stark och helt och hållet briljant berättelse om en framtid i svart regn. Andlöst spännande från första till sista sidan.”

Den andra delen heter “Den svarta staden” som ni kan läsa mer om här.

Här kan ni läsa om den sista och avslutande delen i dystopi trilogin “Det svarta” som heter Det svarta havet”.

Boktitel: Det svarta regnet del 1

 

Trilogi: Det svarta

 

Författare: Stina Nilsson

 

Målgrupp: 9 och uppåt

 

Kategori: Dystopi, spänning, fantasy, fantasy reality, science fiction, nära framtid, överlevnad

 

Provläs

 

Bokförlag: Bonnier Carlsen 

 

ISBN: 9789179753832

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeat, Nextory, Storytel

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar