Den svarta staden av Stina Nilsson

Här möts läsarna av en mörk dystopisk överlevnadsroman där den framtida världen blivit närmast obeboelig efter miljöförstöring och där varje dag är en kamp för överlevnad. ”Den svarta staden” är en mörk, gripande och spännande bladvändare som rekommenderas till läsare från 9 år och uppåt. Det här är den andra boken i trilogin "Det svarta" av Stina Nilsson.

”Den svarta staden” är den andra boken i den dystopiska ungdomstrilogin som heter “Det svarta” där den första boken heter ”Det svarta regnet”.

”Vi får återigen följa syskonen Liv och Fridas kamp för att överleva i en apokalyptisk framtid. De tar sig igenom en svart och ödelagd natur i sökandet mot den ö vid havet där de sägs att det går att överleva.

 

Varje dag är en kamp för överlevnad, maten är nästan helt slut och vattnet är smutsigt, sen är det hela tiden oron för att inte smittas av den farliga och dödliga sjukdomen som ständigt är närvarande och som redan tagit många människors liv och ödelagt allt.

Under sin vandring mot havet möter syskonen vännerna Jeri och Hani som också är på flykt från ödeläggelsen, men deras mål är mot huvudstaden. Men Liv och Frida hade fått lära sig att man bör hålla sig borta från alla städer för där är det extra farligt.

 

Nu pågår en kamp mellan dem, ska de hålla ihop, slå följe eller gå skilda vägar, där deras gemensamma mål är att överleva för varje dag. Men hur ska man hålla ihop när slutmålet inte är de gemensamma?”

Det här är en apokalyptisk dystopi som handlar om kampen om överlevnad!

Här möts läsarna av en mörk dystopisk överlevnadsroman där den framtida världen blivit närmast obeboelig efter miljöförstöring och där varje dag är en kamp för överlevnad.

 

”Den svarta staden” är en mörk, gripande och spännande bladvändare som rekommenderas till läsare från 9 år och uppåt.

Den avslutande delen i trilogin “Det svarta” är “Det svarta havet” som du kan läsa mer om här.

Boktitel: Den svarta staden, del 2

Trilogi: Det svarta

Författare: Stina Nilsson

Omslag: Mysticalgardendesign

Målgrupp: Från 9 år och uppåt

Kategori: Dystopi, spänning, fantasy, fantasy reality, science fiction, nära framtid, överlevnad

ISBN:  9789179758608

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Bookbeat, Neztory,  Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar