Det svarta havet av Stina Nilsson

”Det svarta havet” är den avslutande delen i den gripande apokalyptiska dystopi trilogin ”Det svarta” som passar bokslukare i bred åldersspann från 9 år och uppåt, och till vuxna som gillar dystopiska böcker. "Det svarta havet" är den avslutande delen av trilogin, 'Det svarta, som kommer att få ditt hjärta att bulta av spänning och dina känslor att svalla. Trilogin ”Det svarta” berör djupt, särskilt när verkligheten alltmer närmar sig "dystopin"! I trilogin "Det svarta" ingår böckerna, "Det svarta regnet", "Den svarta staden" och slutligen "Det svarta havet".

”Det svarta havet” är den avslutande delen i den gripande apokalyptiska dystopi trilogin ”Det svarta” som passar bokslukare i bred åldersspann från 9 år och uppåt, och till vuxna som gillar dystopiska böcker.

Med boken ”Det svarta regnet” golvade Stina Nilsson juryn i Bonnier Carlsens stora manustävling 2020 och tog hem förstapriset!

Trilogin ”Det svarta” berör djupt, särskilt när verkligheten alltmer närmar sig "dystopin"!

Den avslutande delen av trilogin, ‘Det svarta havet’, kommer att få ditt hjärta att bulta av spänning och dina känslor att svalla.

I “Det svarta havet” får läsaren återkomma till de föräldralösa syskonen Liv och Frida. 

De lever i en nära framtid där världen med natur och civilisationen har förstörts på grund av  miljöförstöringar som har förgiftat regnet, vilket ledde till att barnens föräldrar dog av det dödliga giftet. 

 

Efter föräldrarnas död har syskonen vandrat mot en ö där allt ska vara grönt och fint. Under sin vandring har de mött barnen, Jeri, Hanis och Trollan. Tillsammans har de lyckats ta sig till huvudstaden efter att ha kämpat mot hunger, kyla och förgiftade områden. 

 

Jeri har lovat att det ska finnas mat, värme och färger i staden, men när de anländer är allt raserat, öde och bitande kallt. Och frågan är om de verkligen är ensamma i huvudstaden?

Boken tar läsarna på en känslomässig resa tillsammans med karaktärerna, där de brottas med olika situationer i en svår kris, inklusive tillhörande intriger, tillit till andra, vänskap, misstro och känslan av svek. 

 

Här får läsaren en djupare förståelse för hur människor hanterar olika prövande värderingar i svåra situationer, tillsammans med en önskan och hopp om att karaktärerna möts av en ljusare framtid som de kämpat för i sina dagliga kamp att överleva denna dystopiska framtid. 

Nu får jag bara hoppas att det blir en film eller tv-serie baserad på böckerna.

Boktitel: Det svarta havet, del 3

 

Trilogi: Det svarta

 

Författare: Lisa Nilsson

 

Målgrupp: 9 år och uppåt.

 

Kategorier: Dystopi, apokalypsen, framtiden, miljöförstöring, överlevare, framtiden

 

Provläs

 

ISBN: 9789179776039

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel

 

Ta del av boken via: Adlibris. Bokus Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar