En bästa vän till jul av Ylva Karlsson & Katarina Ström

”En bästa vän till jul” är en magiskt, spännande och förväntansfullt juläventyr som påminner oss om att på julen får alla vara med och att julen kan firas på olika sätt. Adventsboken ”En bästa vän till jul” förmedlar det viktiga budskapet att våga följa sina drömmar och att inte ge upp. ”En bästa vän till jul” är ett magiskt juläventyr i 24 lagom långa kapitel att läsa högt tillsammans under hela december fram till jul. En julkalender i sagoformat som passar för barn mellan 3 till 6 år. ”En bästa vän till jul” en magisk julsaga med ett lagom spännande och lite sorglig högläsningsäventyr fylld med vänskap, gemenskap, utanförskap, genustänk och andra viktiga budskap. Boken uppmuntrar även till diskussion om det viktiga och högst aktuella budskapet till att diskutera konsumtion, slit och släng samhället och möjligheten till att återbruka.

”En bästa vän till jul” är en magiskt, spännande och förväntansfullt juläventyr som påminner oss om att på julen får alla vara med och att julen kan firas på olika sätt. 

En bästa vän till jul är en adventssaga i 24 delar om sönderälskade julgransprydnader.

~ Alla med fantasin i behåll vet väl att julpynt är levande varelser. Det är bara när människan är i närheten som det stelnar till och inte kan röra sig…

Här får vi följa med på ett spännande juläventyr där vi får följa med julängeln Lena, toarulle-pyntet Almas, ljusslingan, julbocken och gosedjurs – kycklingen Äppelblomma. 

Alla dessa har blivit över i samband med årets julpyntande och räknats som trasigt och blivit förpassad till soptunnan. 

Tillsammans med sina nyfunna vänner ljusslingan, julbocken och toarulle-pyntet Almak ger sig ängeln Lena ut på en lång resa för att finna platsen hon en gång hört talas om, där inget pynt behöver bli stelt så fort en människa kommer i närheten och där det aldrig någonsin är julgransplundring ­– landet Adventien.

Adventsboken En bästa vän till jul förmedlar det viktiga budskapet att våga följa sina drömmar och att inte ge upp.

”En bästa vän till jul” är ett magiskt juläventyr i 24 lagom långa kapitel att läsa högt tillsammans under hela december fram till jul. En julkalender i sagoformat som passar för barn mellan 3 till 6 år. 

Boken är fylld med vacker illustrerad pastellbilder med ett ett härligt julskimmer som förstärker bokens handling och uppmuntrar till högläsning.

En bästa vän till jul en magisk julsaga med ett lagom spännande och lite sorglig högläsningsäventyr fylld med vänskap, gemenskap, utanförskap, genustänk och andra viktiga budskap.

Boken uppmuntrar även till diskussion om det viktiga och högst aktuella budskapet till att diskutera konsumtion, slit och släng samhället och möjligheten till att återbruka.

En bästa vän till jul påminner mig lite i handlingen om adventsboken Julgrisen som du kan läsa  mer om här.

Boktitel: En bästa vän till jul

Adventsbok 2022

 

Författare: Ylva Karlsson

 

Illustratör: Katarina Strömgård

 

Målgrupp: 3 – 6 år

 

Kategori: Bilderbok, vänskap, gemenskap, utanförskap, genus, drömmar, konsumtion

Utgiven av: Rabén & Sjögren

 

ISBN: 9789129737707

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: