Julegrisen av J.K. Rowling & Jim Field

Julegrisen av J.K. Rowling bjuder på rörande julmagi med tro, hopp och kärlek som ingredienser.

”Jack älskar verkligen sitt gosedjur Lille Gis, LG som är hans bästa vän och som alltid funnits med i hela hans barndom genom lyckligaste och svåraste stunderna i hans liv. LG förstod alltid allting utan ord, torkade bort tårar med sina mjuka små klövar och stöttade och delade händelser i pojkens liv.
Men så händer något förfärligt… en julafton är LG försvunnen!
 
Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft …”

Julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv… även leksaker.

Julegrisen är en magisk julsaga med ett fartfyllt spännande och sorglig högläsningsäventyr fylld med kärlek, vänskap, förlåtelse med viktiga budskap.

Ett magiskt juligt äventyr!

Här får vi ta del av ett tidlöst och hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur.

Jag anser att den första delen av boken var riktigt seg och svår att komma in i och jag tror lätt att många barn tappar intresset. Efter ca 150 sidor tar handling lite mer fart och boken blir både fartfylld och spännande och ibland riktigt små obehaglig och mot slutet riktigt läskig.
 
Jag anser även att handlingen kan bli lite rörigt i Förlorien där boken utspelar sig och jag upplever att det kan vara svårt för barn mellan 6-9 år att förstå innebörden av de olika karaktärerna. Boken är även väldigt tjock med sina 278 sidor som är uppdelade i 9 olika delar.
 
Jag saknar även fler illustrationer och att de hade vart i färg, så som den lockade och fina framsidan på boken.
Jag anser att boken Julegrisen är väldigt ojämn och svår att avgöra den rätta åldrarna som den passar att läsa till som högläsningsbok.
 
Så lättast jag kan säga är att boken passar barn som tycker att julafton är magisk på riktigt och barn som har ett nära och kärt förhållanden till sitt gosedjur.

Boken får mig att tänka lite på ”Toy Story” och ”Rädda Joppe död eller levande” tillsammans med en massa julmagi.

Det kanske låter som att jag anser att denna bok är endast en negativ upplevelse, men så är det inte.
 
Boken består av flera spännande händelser och när man tror att allt är lugn så får man ta del av en ny spännande vändning.
 
Sen har den viktiga budskap som uppmuntrar till att diskutera konsumtion, slit och släng samhället och möjligheten till att återbruka.

Boktitel: Julegrisen

Författare: J.K. Rowling

Illustratör: Jim Field

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategorier: julbok, gosedjur, leksaker, parallell värld, julmagi, kärlek, äventyr, spänning, sorglig

ISBN: 9789129736441

Utgiven av: Rabén och Sjögren 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus och Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar