Vargtimmen av Camilla Jönsson

“Ina vet att hon bär på en farlig hemlighet. Den finns i hennes gulbruna ögon och hon behöver vara extra försiktig när det är fullmåne…”
Det finns ett stort behov av lättlästa ungdomsböcker.
Det som är viktigt att även dessa böcker har åldersmässigt lämpliga omslag och som lockar till läsning det anser jag är jätteviktigt för dessa läsare och det har författaren Camilla Jönsson tillsammans med illustratören Leon Ramstedt lyckats med.
Böcker ska med lite och lätt kodad text ändå klarar av att berätta en historia som är intressant och fängslande för ungdomar och en handling som inte känns för barnslig, det har Camilla verkligen lyckats med.
Senaste åren har utbudet av dessa böcker ökat, vilket verkligen är positivt. Jag tycker att fler och fler har snygga och ”åldersmässigt lämpliga” omslag också, även detta är jätteviktigt för de läsare som böckerna vänder sig till.
Bild

Vargtimmen är en lätt kuslig skräcknovell om en ung tjej som lever ett dubbelliv som vanlig tonårsliv med önskan om att få sin första kärlek besvarad under tiden som hon försöker dölja sin djupaste hemlighet.
Boken riktar sig till 13 +, men jag vet att flera av de 11 åriga tjejerna i den skolan jag arbeta läst den och frågat efter flera exemplar av boken, forts på boken och någon liknade bok med samma tema.
Böcker som påminner om denna bok Vargtimmen är bokserien Hemligheten på Cramton Rock, bokserien På andra sidan grinden, trilogin: Mercy Falls vargar , fristående boken Varulvens hemlighet och serien Skuggvarelser .


Titel: Vargtimmen
Författare: Camilla Jönsson
Illustratör: Leon Ramstedt
Bokförlag: Hegas
Kategori: Skrämmande, fantasy reality, varulv, tonåren, hemlighet, lättläst
Målinriktning: 11-15 år
Här finns det möjlighet att provläsa boken.
ISBN: 9789175432717
Köp på: Hegas ,Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar