Sword Princess Amaltea av Natalia Batista

“Denna svenska manga trilogi är så populär bland våra skolelever att böckerna läses sönder!”

Sword princess Amaltea utspelar sig i en matriarkaliskt värld där kvinnorna har makten.
Det är en fartfylld äventyrsserie i svensk mangastil och i den färgstark fantasyvärld där könsrollerna är ombytta. Fagra värdshuspojkar och väna prinsar i torn vaktade av drakar kontrasteras mot kvinnliga riddare och brutala banditbrudar. Med mycket humor och action tas vi med på ett äventyr som är både omskakande och nyskapande.
“Amaltea är en prinsessa i en värld där drottningarna styr och magi är makt. Hon får i uppdrag av sin mor att rädda en prins och gifta sig med honom för att ärva hans mors halva drottningdöme. Men när hon väl räddar prinsen visar det sig att han inte alls är lika medgörlig som hon tänkt sig. Han har en egen vilja, och vill bli behandlad med respekt!”
Sword Princess Amaltea är en trilogi i svensk manga, det innebär att man läser böckerna från vänster till höger.
Bild

Till först boken ingår även en lärarhandledning för åk 6-9 som är skapad av Helga Boström ifrån Serien och eleven. Som även erbjuder andra handledningar till andra serieböcker.

Att använda sig av serier i undervisningen

Att använda sig av serier när man läser anser jag som bibliotekarie väldigt viktigt då man ex kan få elever med kortare koncentrationsförmåga att lyckas hålla intresset och koncentrationen under längre stunder i läsandet av serier.Att utöka användandet av serier i undervisningen är angeläget, dels med tanke på rådande läsförståelsenivå, dels för att främja ett alternativt och skapa läsglädje hos även vanligtvis ovilliga läsare.

De är även ett bra sätt att börja använda sig av serieromaner i svenskundervisningen då alla elever har lika förutsättningar vid läs start, då själva läshastigheten har mindre betydelse.

Bild

Det har även släppts ett rollspel som utspelar sig i samma värld som den svenska fantasymangan Sword Princess Amaltea.

Detta är ett rollspel där det är gynnsamt att spela kvinna! Kvinnorna har övertaget och det är rätt så svårt och begränsande att välja en manlig rollspelskaraktär. T.ex. kan du inte hålla på med magi, om du inte väljer att tillhöra någon av de utstötta kulterna i världen. Sen är detta också ett rollspel som erbjuder många äventyrskrokar, perfekt för en spelledare som vill ha många alternativ att välja bland och dra ut på ett rollspel med. Varje drottningarike har dessutom sin egen historia och rykte, så det är lätt att komma på egna rollspelsäventyr i världen.
Rollspelet passar perfekt att spela med vänner liksom med familj och riktar sig till 8-10 år.

Bild

Till vår stora glädje har det nu även släppts en gedigen och välarbetat samlingsvolym, med alla tre delat inklusive 30 sidor extramarital. 


Serietitel: AmalteaFörfattare & illustratör: Natalia Batista

Bokförlag: Nosebleed studio

Ålder: 9-18

Kategori: Manga, tecknade serier, Svensk manga, prinsessor, prinsar, könsroller, normer, normbrytande, serier i undervisningen

ISBN: 9789186509347, 9789186509422, 9789186509538

Köp böckerna på: Nosebleed studio, Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar