Lilla Skräckbiblioteket av Wiley Blevins & Steve Cox

Bild

Trodde du att du kunde alla de gamla klassiska sagorna? Se då upp, för i bokserien Lilla Skräckbiblioteket återberättas sagorna i en helt ny stil där “Disneyfluffet” har tagits bort och sagorna åter igen har fått lite av Grimms skrämmande brutalitet. De här sagorna är så läskigt spöklika att du aldrig mer kan tänka som förr på det gamla kära figurerna!

Lilla skräckbiblioteket är riktiga lättlästa små rysare i en fristående bokserie fylld med välkända sagor där alla böcker innehåller en skräckinjagande twist – Rödluvan har blivit Dödluvan, Askungen träffar en vampyrprins, Prinsessan sover på en giftig ärta och så vidare.
Lilla skräckbiblioteket är böcker som innehåller stora färgade bilder i heluppslag där den texten integrerar bra ihop med bilderna. Den lättlästa texten innehåller enstaka svårare ord och ett språk som ställer lite högre krav avseende ordförråd och grammatik.

Lilla skräckbiblioteket är böcker som riktar sig till lågstadiets modigaste läsare. Dock är det böcker som inte bör lösas innan sänggåendet!
Bild

Till alla böckerna ingår enskilda lärarhandledningar som kan användas som inspirationsmaterial innan läsning, under läsningen och efter läsningen, handledningen är till för att väcka intresse och att bygga förförståelse av det barnet är på väg att läsa. Om ni läst alla böckerna i serien “Lilla Skräckbiblioteket finns det även en tipspromenad med 9 frågor från alla böcker.
Bild
Skruvade Sagor är ett pedagogiskt sagospel där man ska samla ihop olika delar från bokförlaget Hegas sagospel där man ska samla ihop de olika delarna som behövs för en riktig saga: Huvudperson, plats, fiende, händelser och sagoslut. När du har samlat alla får du lägga ner dina kort och berätta din saga.
Med bilder ur Lillas skräckbiblioteket kan du vara säker på att de sagor som skapas inte liknar några du hört förut. Som pedagogiskt verktyg är skruvade sagor ett perfekt verktyg att introducera barnen till sagornas värld. Samtidigt följer de sagans logik och övar barnen på att känna igen strukturer samt ger dem glädjen i att skapa sina egna sagor. Hur man än väljer att jobba med dem är Skruvade Sagor ett perfekt verktyg att föra in barnen i sagornas värld.
Bild
Här kan du ta del av mer information om hur du kan jobba med Skruvade Sagor för lekfullt lärande

Författare: Wiley Blevins
Illustratör: Steve Cox
Bokförlag: Hegas
Målgrupp: 6 – 8 år
Kategori: Klassiska sagor, skrämmande spännande, lättläst, förr i tiden
Ta del av böckerna via: Hegas, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar