Amulett av Kazu Kibuishi

Vill ni följa med till en underjordisk världen fylld med vackra miljöer – allt från regnskog, grottor, berg, städer till molnstäder och himmelsformationer, som är befolkad av demoner, robotar och talande djur, då ska ni inte missa att läsa Amulett serien.

Det som jag verkligen älskar med alla grafiska serieböcker i Amulett serien är de vackra och väl detaljerade illustrationerna!

Man märker hur mycket tid illustratören Kibuishi har lagt ner på dem genom alla färgrika detaljer och de fina vyerna. Bara dem gör böckerna läsvärda!

Här smälter den lättlästa och actionfyllda texten ihop på ett snyggt sätt med pratbubblorna och illustrationerna så att de skapar en relativt lättsmält historia med oväntade vändningar.

Det unika samarbetet mellen text och bild hjälper läsare genom att handlingen utspelar sig både text och bild.

Böckerna i Amulett-serien har alltid vart populära på de grundskolebibliotek där jag arbeta att de alltid var kö på läsa böckerna och så fick vi ha extra många läsexemplar.

Upplev nya världar med hjälp av Amulett-serien!

Amulett-serien är en serie grafiska romaner skriven av den japansk/amerikanske författaren och illustratören Kazu Kibuishi. Det är en fantasyserie i 8 delar.

 

Böckerna riktar sig i första hand till barn mellan 9 till 12 år, men på grund av att texten är skrivna med versaler i textrutor och pratbubblor är det seriealbum som riktar sig till en bredare målgrupp som kan ta del av böcker med underbara illustrationer och spännande läsupplevelser.

I den grafiska bokserien Amulett ingår:  – Stenväktaren, Stenväktarens förbannelse, Molnsökarna, Det sista rådet, Älvprinsen, Flykten från Lucien,Eld fågeln och Supernova.

 

Till alla böcker ingår även enskilda och gratis lärarhandledning som finns på bokförlagets hemsida Hegas.

Nu går det att läsa på Bolt city produktions hemsida att en blivande Amulett film är för närvarande under utveckling vid Temple Hill Productions och det är något som jag lätt kunna föreställa mig när jag första gången tog del av böckerna.  

 

Serietitel: Amulett

 

Författare & illustratör: Kazu Kibuishi.

 

Bokförlag: Hegas

 

Provläs första boken här

 

Det ingår lärarhandledning till alla böckerna

 

Målgrupp: 9 -12 år

 

Kategori: Manga, serier, grafikserie, äventyr, spänning, fantasy, annan värld, sagoväsen

 

Köp boken på: Hegas, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar