Busens hunderbara äventyr av Jeanette Bergenstav

I denna fartfyllda rimsaga lär sig Busen att det mesta går lättare när man hjälps åt. Men i vissa lägen är det säkrast att springa för livet…”

Valpen Busens utflykt på egen tass blir ett spännande, roligt och alldeles hunderbart äventyr. Han möter en stark stork, en arg krabba, en bajsnödig elefant och en vinglig hästparad. I denna fartfyllda rimsaga lär sig Busen att det mesta går lättare när man hjälps åt. Men i vissa lägen är det säkrast att springa för livet …

Här har jag gjort en tillhörande boktrailer till boken

Bild

Författaren Jeanette Bergenstav har tidigare skrivit två hunddeckare om Flisan och flocken, Vargskräck och Kod 513 för barn mellan 9-12 år. Båda två har jag fått tagit del av som recensions exemplar av Idus förlag och som jag ser fram emot att läsa. Nu har jag läst den mer lättlästa boken hon har skrivit som heter “Busens Hunderbara Äventyr” och är ämnade för 3 till 6 åringar.

Bild

Boken handlar om hunden, Busen. Han ger sig ut på ett hund äventyr medan matte sover. Där möter han massa olika karaktärer och upplevelser. Boken är lagom spännande och lite rolig. Allt är på rim

Språket är på en perfekt nivå – där barnen kan förstå sammanhanget, man kan även lär sig nya ord och synonymer. Boken är även skriven på rim så det blir ett fint flyt i läsandet. Om man arbetar med rim på förskolan är detta en perfekt bok att använda sig av.

Boken är fylld med färggranna och detaljerade illustrationer som är skapade utav illustratören Lovisa Blomber. De ger bokens berättelse ännu mer liv.

Boken innehåller varför-därför-frågor där läsaren får tillfälle att fundera över känslor och varför vi gör som vi gör. Det tycker jag är bra, det blir lite som en läsförståelse för de yngre lyssnarna alt läsarna.
Författare: Jeanette Bergenstav
Illustratör: Lovisa Blomberg
Bokförlag: Idus bokförlg
Målgrupp: 3-6 år
Provläs boken här
Kategori: Rim-och versbok sagobok, äventyr, upptäcktsfärd, bilderbok, hund, känslor, läsförståelse, arbetsmaterial
ISBN: 9789175775203
Köp boken på: Idus, Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar