Lägret av Lena Ollmark

”Hon ljuger, hon som inte kan tro…”

I Lägret möter vi Hannah som trots att hon inte tror på Gud – ändå åker på konfirmationsläger. Mest är det för att bästisen Emil ska dit. Han har förändrats den senaste tiden – från glad och social till en vresig ensamvarg och hon vill knyta kontakt med honom igen. Dessutom vill hon äntligen lära sig spela gitarr.

Sommaren står i full blom när de kommer till Björknäs. Omgivningen är inbäddad i en stor, grönskande skog och sjön glittrar inbjudande. Alla här är snälla – till skillnad från kompisarna i skolan – men Hannah känner sig ändå utanför, kanske för att hon inte kan tro på Gud.
En natt drömmer Hannah att hon beger sig ut i skogen – men är det verkligen en dröm? Har hon gått i sömnen, som hon brukar göra?
Bakom ladan hittar hon den tystlåtne lägerkompisen Jonatan uppskrämd skakande av gråt och täck av blod, men blodet verkar inte komma från honom. Tänk om det ligger någonting i det konfirmationsledaren sa: att den som går i sömnen har kontakt med andevärlden? Plötsligt vet Hannah inte vad som är dröm eller verklighet längre. Har det något med spökhistorien ledaren berättat om platsens grymma historia?
Och när Jonatan sedan försvinner från lägret, blir Hannah skräckslagen. Vad har egentligen hänt? Stämningen förändras i ett slag. De andra uppför sig märkligt, de verkar rädda. Det är då hon börjar ana det värsta – att något fruktansvärt finns i skogen, och att det är hon som lockat fram ondskan. Hon som ljuger, hon som inte kan tro …

Boktitel: Lägret
Författare: Lena OllmarkIllustratör: Cecillia D. Engström

Bokförlag: B.Whalströms

Målgrupp: 12-15 år

Kategori: Sommarkollo, kollo, konfirmation, lägret, sommarspänning, spökhistoria

ISBN: 9789132187094

Köp boken på: Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar