Stenkistan Av Annika Widholm

“Den dagen Lukas finner en döskalle i skogen inser han att detta sommarlov inte kommer bli som som något annat lov.
Har han funnit den flicka som försvann spårlöst i denna skog för länge sedan?Har skelettet har något med den mystiska jägaren att göra? Eller är det skogen som tagit ännu ett offer?
Samtidigt som har måste bestämma sig vem han verkligen är kär i… den populära Felicia eller kompisen Jenna?”

Stenkistan handlar om Lukas som precis börjat sitt sommarlov när han är ute i skogen och finner en döskalle.
De är då man som läsare inser att detta inte kommer bli en solig sommar berättelse utan en spännande och mystisk deckarthriller.
Här har författaren Annika Widholm även lyckats återskapa den där första känslan av kärleken, när allt blir så nervkittlande pirrig så fort man ser eller pratar med den man är kär i.
Det märks även tydligt av i början av boken att hon vill dela med sig av den kunskap hon har om skelett utifrån vad hon lärt sig ifrån sin syster som är osteolog.
Boken är lättläst då den är skriven med en luftig text, men innehåller lite mer utmanande språk och med enstaka svåra ord, men dessa förklaras i texten. I visa delar av boken dyker de upp underbara svartvita illustrationer med väldigt levande och karaktäristiska drag som förhöjer spänningen i boken som är illustrerande av Lukas Svedberg.
Boken var bra och lika spännande som jag trodde den skulle vara, dock hade jag lite svårt att komma in i boken i början då berättelsen kändes som den försvann när författaren gjorde en djupdykning i fakta kring skelett och hur och vad en arkeolog gör, men sen kunde jag inte släppa boken ifrån mig.

Bild

De fantastiska illustrationer med väldigt levande och karaktäristiska drag som förhöjer spänningen i boken som är illustrerande av Lukas Svedberg.

Bild

Min erfarenhet av bokens framsida är att att den är lika viktig som innehållet, då det som oftast är det som lockar barnen till läsning och här har illustratören verkligen lyckats med konststycket att ge intrycket av en spännande bok.
Lika viktigt är det att inte ha för mycket text på baksidan om boken, men det ska även locka till läsning utan att avslöja för mycket i texten och här har författaren lyckats med det konststycket.
Bild

Det ingår även en gratis lärarhandledning till boken.
Boken är en riktig sommardeckare och bladvändare som är spännande och lättläst för ca 9-12 år. Men passar även bra som högläsningsbok för ca 8-10 år.

Boktitel: Stenkistan
Författare: Annika WidholmIllustratör: Lucas Svedberg

Bokförlag: Hegas 

Målgrupp: 9-12 år

Provläs  här

Lärarhandledning

Kategori: Deckare, sommarthriller, skelett, spännande, sommar, vänskap, kärlek

ISBN: 978-91-7543-353-0

Köp boken på: Hegas, Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar