Sorceline av Sylvia Douye & Paola Antista

Bild

”En spännande sommar väntar Sorceline då hon har blir antagen till sommarkursen i kryptobiologi, läran om magiska och legendariska djur på ön Vorn hos Archibald Balzar.
Sorceline är inte den enda eleven ´, och Balar meddelar redan första dagen att den som visra sig mest talangfull också kommer att få förtroendet som hans assistent någonn gång i framtiden, varpå eleverna omedelbart börjar tävla med varandra om Balzars gunst.
Det visar sig snabbt att Sorceline har en särskild talang för studiet av magiska djur, vilket kommer till nytta när en serie underliga händelser inträffar på skolan och på ön: En skadad gorgon hittas, småälvor blir zombifierade, och när några av de sex eleverna blir förvandlade till glas blir läget akut att finna vem som ligger bakom det hela.”

Bild

Soreline är en fransk magisk fantasi- serie där det två första böckerna Kryptozoologi och Kärlek och vidunder har släppts på svenska.

​Här får läsarna följa med till en värld fylld av massa olika mystiska och magiska väsen. En spännande och fängslande värld med små doser av försiktig/oskyldig ung förälskelse hos de olika studenterna. Där flera en Sorceline bär på hemligheter

Serien Soreline är vackert illustrerade serieböcker i stora format som riktar sig till barnen mellan 9 till 12 år.
Det är en magiskt spännande handling. Dock går handlingen lite väl snabbt framåt och några gånger i båda böckerna känns det som jag missat något både i text och bild.

Utöver det så är det fascinerande och fängslande böcker.

Bild

Nu får vi bara hoppas att dessa två serieböcker säljer tillräckligt bra för att även fortsättningen av serien ska översättas på Svenska.

Bokserie: Sorceline
Författare: Sylvia Douyé
Illustratör: Paola Antista
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fantasy, spänning, äventyr, kärlek, magi, väsen, vidunder, djur, folktro, skola, grafisk seriebok
Bokförlag: Egmont Publishing
Ta del av boken via: Adlibris,Bokus, Din tidning

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar