Armstrong: den första musen på månen av Torben Kuhlmann

Bild

För 50 år sedan var den första människan på jorden, men tänk om det i själva verket var en lite mus som var först på månen?

Bild

”För länge sedan hade en liten mus en stor dröm. Att förverkliga den krävde uppfinningsrikedom, list och allra mest mod. Allt detta hade Armstrong den första musen som reste till månen. På 1950-talet fanns det en liten vetgirig grå mus som bodde högst upp i en liten vindlägenhet. En dag upptäcker han det dammiga teleskopet som riktar sig till natthimlen ovanför staden och börjar utforska en otrolig värld. Liksom alla möss har denna mus alltid varit fascinerad av månen, denna konstiga vita och gula skiva. Ibland var den fet och rund på himlen. Sen blev den smalare och smalare, tills det bara var en tunn skära kvar för att till nästa natt försvunnit helt. Med vetenskapligt iver och med hjälp av teleskopet fördjupade sig den lilla musen i månens mysterium.

Bild

 Men de andra mössen lyssnar inte på den lilla astronomen. Du beslutade för länge sedan att tro på något annat. Månen är ost! Den största osten!

Bild

Så den lilla musen tar de vågade beslutet: att blir den första musen på månen! För att bevisa för alla vad månen egentligen är.”

Bild

Armstrong är en lättläst högläsningsbok om ett spännande rymdäventyr som belyser att man ska tro på sig själv och att man är aldrig för liten för att våga.   Det är högläsningsbok som är en enastående vacker bilderbok fylld med fängslade och detaljrika illustrationer där vissa uppslag är som konstverk.  

Bild


Boktitel: Armstrong: den första musen på månen

Författare & Illustratör: Torben Kuhlmann

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Rymdäventyr, bilderbok, högläsningsbok, förr i tiden, månlandning, mus, månen, mus 

Bokförlag: Lilla Piratförlaget

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar