Agalias väktare av Elin & Mikhael Mikalides

“Agalias väktare är en fantasyserie som öppnar upp till en helt ny magisk värld där vi i de två första böckerna Elina och Astrid får läsa mer om den nya magiska världen Agalia och dess fyra olika riken. Varje riken har en grupp väktare som har som uppgift att skydda olika kungligheter i de olika rikena. Varje väktare har tre magiska krafter och i de två olika böckerna får vi först följa den yngre systern Eliona som är en av riket Miranias väktare som precis fått sin första magiska kraft och ger sig ut på en resa för att finna sina två andra krafter.
I den andra boken får vi följa Elionas äldre syster Astrid som är väktare åt Prins Jonah från riket Mirania. När prins Jonah en dag bestämmer sig för att rymma med sin livs kärlek, prinsessan Luna av Dresonien, blir Astrids uppdrag som väktare svårare.”
Här får läsarna följa med till ett magiskt landskap fyllt av äventyr där ondska och faror lurar i fantasifulla och spännande kapitelböcker fyllda av magi och förtrollande illustrationer.

Bokserien är hyfsat lättläst och lär fånga både vana och ovana läsare med sina färgstarka och magiska bilder både på framsidan och i boken.
Bild

Böckerna är skrivna av Mikhael Mikalides och Elin Engström Mikalides och illustrerade av Gabrielle Nilsson som tillsamman har skapat någorlunda lättlästa kapitelböcker tillsammans med de färgstarka och magiska bilderna både på böckernas framsidor som i böckerna. Böckerna riktar sig till vana och ovana läsare mellan 9 – 12 år.
Utöver den fantasifulla och spännande berättelsen är de en berättelse om att följa sitt hjärta, att man duger som man är och lite som en Rome och Julia berättelse. Det är även en berättelse där flera starka kvinnliga roller lyfts med olika personligheter.
Nu ser jag fram emot att ta del av komman de två böcker Nova och Enya som förhoppningsvis släpps snart. 

Illustratör: Gabrielle Nilsson
Målgrupp: 9 – 12  år, men jag tycker att de fungerar att högläsas från 7 år.
Kategori: Fantasy, magisk realism, äventyr, magi, spänning, kärlek
Ta del av boken via: Adlibris och Bokus.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar