Farina och den gigantiska jätten av Niclas Christoffer

“Farina bor i en stuga långt in i skogen. Hon bor tillsammans med sin familj och alla hennes syskon och sina far- och morföräldrar. Hennes familj är väldigt fattig och maten räcker inte till alla. Då bestämmer sig Farina att ta sig till den gigantiska Jätten för hennes mormor har berättat att han är så rik att han äter ädelstenar och Farina bestämmer sig för att smyga iväg för att få tag på några av dessa ädelstenar. Trots att vägen till Jätten är farlig är Farina modig, för hon vill rädda sin familj.
Ganska tidigt på vägen till jätten vid de stora berget möter hon sin nya vän Äggis som får följa i hennes väska på det spännande äventyret.

När kvällen börjar närmar sig och Farina börjar bli trött finner hon en stor grotta, som är mörk och fuktig. När hon vaknar upptäcker hon att hon befinner sig i Jättens enorma och snoriga näsa. Först snyter Jätten ut Farina och Äggis och sedan äter han upp dem i ett nafs. Där börjar det stora äventyret inuti Jättens kropp.”

Bild

Här får vi följa med på en annorlunda äventyrs resa genom kroppen från munnen via matstrupen till magsäcken och genom tarmarna för att till slut nå ändstationen. Men samtidigt får vi även ta del av livscykeln hos Äggis. Så på ett annorlunda och finurligt sätt blir det en lärorik och samtidigt som ni kan gissa riktigt äcklig och små rolig berättelse.

Boken är uppbyggd med korta kapitel och luftig text och i delar av boken finns det några svartvita illustrationer.


Författare: Niclas Christoffer
Bokförlag: Whip media
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Skräckäckel, fantasy, spännande, kapitelbok, naturväsen, lärorik, fakta, kroppen, livcykeln, äcklig, rolig
ISBN: 9789188265647
Köp boken på: Whip media Adlibris Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar