Glömskan av Johanna Olsson

Bild

”Glömskan är en suggestivt, mörk och spännande berättelse där olika mytomspunna skogsväsen ger sig tillkänna, för att åter finnas i människans närvaro.”
Bild

”Hedda, hennes mamma och lillebror Teo har flytt från den våldsamma pojkvän som Heddas mamma vart tillsammans med. De flyr till Heddas mormor som bor långt in i de norrländska skogarna i den lilla byn Glömskan. Här får Hedda inte en lugn stund.
Efter att ha blivit rånad på sin mobil följer Hedda efter tjuven i ett försök att få mobilen tillbaka. Snattaren visar sig heta Simon och trots att han är i Heddas ålder bor han ensam i ett ödehus långt in i skogen.
Men när Heddas lillebror plötsligt försvinner utan ett spår får hon annat att tänka på. Tillsammans letar Hedda och Simon efter Teo och hur otroligt och overkligt det än är verkar Teo blivit bortförd av övernaturliga skogsväsen. Det blir en strid på liv och död med varelser och väsen hon trodde bara fanns i sagor och folktro.”
Bild

Bild


Boktitel: Glömska
Författare: Johanna Olsson
Bokförlag: Berghs förlag
Målgrupp: 9-12 år
Kategori: Fantasy reality, spänning, kapitelbok, naturväsen, bortrövad, Svensk folktro, nordiska naturväsen
ISBN: 9789150222340
Köp boken på: Adlibris, Berghs förlag, Bokus
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar