Simma på Neptunus av Marie Helleday Ekwurtzel

Bild

En resa i fantasin…

Bild

Eskil är en vanlig kille., bara lite rädd för vatten. Tills han möter Tova. De har två saker gemensamt: Båda är adopterade … och båda gillar rymden. Tillsammans bildar de Rymd-klubben E.T. där bokstäverna står för deras namn. Klubben blir räddningen för Eskil. Istället för att åka till den läskiga simhallen reser han och Tova ut i rymden – ända till Neptunus! I alla fall i fantasin…

I simhallen tar de på simglasögon som skyddar mot vattnet och fantiserar att de är på planeten Neptunus. Alla skolbarn är farliga neptuneser och badvakten är självaste havsguden Neptunus. Plötsligt är simlektionen slut. Tack vare Eskils specialkunskaper inom rymden har han och Tova överlevt resan till vattenplaneten Neptunus. 
Följ med Eskil och Tova på en rolig upptäcktsfärd bland planeterna i en ny bokserie Rymdklubben för de yngre läsarna.

I de avslutande sidorna ingår faktasidor om adoption och om planeten Neptunus och tillsammans med den tillhörande lärarhandledningen blir det ett perfekt underlag för samtal kring boken. 

I fortsättningens på serien Rymdklubben E.T och kommer de två barnen att resa till andra planeter. Och tankarna kring ursprung och tillhörighet fortsätter.

Bild


Illustratör: Anna Westin
Målgrupp: 6-9 år
Kategori: Fantasi, äventyr, rymden
Bokförlag: Hegas förlag
ISBN: 9789175434520
Köp boken på: Adlibris, Bokus, Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar