Våga längta av Anna Ahlund

Bild

 

 

 

Våga längta är en bokserie med fyra fristående korta och lättlästa böcker som får huden att knottras och kinderna att blossa.
De är böcker med stor igenkänning om kärlek, relationer, längtan, lust, sexualitet, sex och att våga vara sig själv.

 

Böckerna som ingår i serien Våga längta skildras relationer och sex med lust och allvar där alla relationer inkluderats och accepteras och där sex och samtycke skildras genom alla böcker.

Böckerna i serien Våga längta passar till ungdomar på högstadiet och gymnasiet och är ett ypperligt läs- material att använda sig av under sexualundervisning, då böckerna är ärliga utan att vara föreläsande, böckernas har en otrolig igenkänning oavsett sexualitet och med hjälp av böckerna lyckas man få in mer HBTQ-perspektiv i klassrummet.

Bild

 

 

 

 
Bild

 

 

 

 
I Våga längta lärarhandledning finns allt du som lärare i högstadiet och gymnasiet behöver för att jobba med frågor runt lust, sex och relationer på ett inkluderade vis utifrån de fyra böckerna i serien. Genom att utgå från böckerna får alla i klassen en gemenskap utgångspunkt för samtal och kan resonera utifrån karaktärens situationer och upplevelser.
 
I handledningen hittar du diskussionsfrågor kring varje titel, anpassade både för att göras enskilt och i grupp. Du hittar också ett avsnitt om hur arbetet med sex och samlevnad kan bli inkluderande och demokratiskt för alla elever, en begreppsordlista med förklaringar på viktiga begrepp och slutligen praktiska tips på hur ni kan arbeta ämnesöverskridande med detta viktiga tema. En lustfylld liten handledning att ha med sig in i undervisningen – oavsett ämne – runt sex, relationer och normer. Det finns även ett Våga längta – värderingsspel.

 

 

 
 
 
 
Bild

 

Artikel hämtad ifrån Hegas vårkatalog 2020.

https://vimeo.com/390561899

 
 

Böckerna finns även tillgängliga som ljudböcker. Där varje bok tar ca 20 min att lyssna på. Böckerna finns inlästa på Storytel och Nextory av författaren Anna Ahlund själv.


BokserieVåga längta

BoktitlarNågon annanLättare i mörkretVäntat så länge och Min tur nu

Författare: Anna Ahlund

Målgrupp: 13 – ung vuxen

Kategori: kärlek vänskap, HBTQA, sex och relationer lättläst, sexualitet homosexuell, heterosexuell tillsammans, känslor

BokförlagHegas

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus eller Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar