Äventyren på Hildasholm: Malum av Hanna Blixt

Bild
Stanken av något ruttet sprider sig över stadens gator i Leksand och en mörk rök slingrar sig fram i sökandet efter sitt nästa offer…

Bild

”Sommarlovet ska snart börja för de tre klasskamraterna Maja, Svante och Ludde och staden kommer snart bli fylld med turister som kommer fira världens störst midsommarfirande, besöka Herrgården Hindesholm och dessa trädgårdar, besöka sommarlandet och titta på när leksand spelar ishockeymatch. Men den mörk ondskefull härskare Malkum hotar att ta över världen där hans mål är att erövra människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen, ens för en minut.

Denna sommar har han siktat in sig på Leksand. Som han dock har svårigheter att ta över pga av Laksands alla traditioner. När de tre vännerna får veta att Malum inte tycker om traditioner och kultur sätter de ihop en plan för att stoppa honom.

Men de ondskefulla mörkret börjar ta över fler och fler människors vilja och de blir mer som Zombis, så det är helt okontaktbar då de endast sitter framför sina skärmar. Så är det verkligen föremål som står för traditioner och kultur som kan stoppa Malum, eller är det något annat?”

Bild

~ Detta är en bok som verkligen är i tiden, som tar upp samhällets nya problem. Hur vi idag sitter som klistrade framför våra mobil och dataskärmar. Men boken tar även upp vardagsbekymmer som de flesta på något sätt känner igen som mobbning, skilsmässa och den pirrade känslan vid första känslan av kärlek.

Bild

Till boken ingår en gratis lärarhandledning som fokuserar på innehåll ur kursplanerna i ämnena svenska, religion och samhällskunskap i år 4-6, varpå boken även passar som klassuppsättning från åk 4 till åk 6.

Bild

Bild

Boken är skriven av Hanna Blixt som är känd för sin äventyrsserie”Äventyren i Sagofallen” som jag tidigare har läst och recenserat.

Författare: Hanna Blixt
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Spänning, äventyr, mysterium, vardagsrealism, fantasy reality
Bokförlag: Bubo förlag AB
Köp boken på: Adlibris, Bubo förlag, Bokus
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar