Cirkusdeckarna av Dan Höjer

Bild

 

 

 

Gillar du spänning, fartfyllda äventyr, många skratt, oväntade vändningar då kommer du gilla Cirkusdeckarna!

 

 

 

Bild

 

 

 

​Här får vi följa tvillingarna Kaspar och Katinka som är det två största stjärnorna på Cirkus Pommery. Det har växt upp på cirkusen och bott där i 11 år med sina föräldrar pappa Kahn som kommer från Mongoliet och arbetar som ”starka mannen” och deras mamma Katja som kommer från Ryssland och går på lina.
 
Kaspar är en världens bästa jonglörer och hans bästa vän är den sibiriska tigern som finns på cirkusen medans hans tvillingsyster Katinka är en av de andra stjärnorna på cirkusen och kan göra nästan vilka konster som helst på en hästrygg inför en publik som häpnar när de visar sina fantastiska konster.
 
Tillsammans med sina föräldrar bor de på cirkusen Pompery med andra färgstarka figurer som den buttre men mästerlige clownen Jack, den svärande fröken Inga-Britt, som ibland slår sönder saker i ren ilska, och så tigertämjaren Tullinge-Tarzan, som är livrädd för tigrar och cirkusdirektören Fernand Pommery som älskar sin cirkus, men ännu mer älskar han äpplen.
 
Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier och med hjälp av sina kunskaper som artister på cirkusen använder de ofta cirkuskonster när de löser de olika mysterium som de hamnar i när de far runt till olika platser i Sverige för att uppträda med sin kringresande cirkus.
 
Som den gången när Kaspar och Katinka hamnar i sitt första mysterium där det verkar vara spöken som är inblandat i alla mystiska stölder som sker på cirkusen Pommery. Eller den gången Sveriges största schlagerdiva, Rosalill ska uppträda på Cirkusen och bara försvinner spårlöst efter att hon trollats bort i ett trolleri trick.
 
Eller de dramatiskt äventyr när de unga deckarna jagar skurkar på vattenskoter, blir tillfångatagna och dessutom håller på att hamna i gapet på ett ruskigt sjömonster när de söker efter de ovärderliga föremål som försvunnit från kyrkan i Östersund och alla gånger som de blivit jagade av olika bovar som den gången de dingla i ett rep under Ölandsbron 30 meter ovanför vattenytan för att undkomma bovarna eller när de blir jagade av falska polkagrisbagare eller den gången en värdefull silverskatt stjäls från gruvmuseet i Sala och de ramlar ner för ett stup och blir instängda i gruvan när de försöker undkomma bovarna eller som i de senaste äventyret när de sker mystiska stölder på varuhuset i Ullared som blir till ett dramatiskt äventyr.”
 

Cirkusdeckarna är en fartfylld barndeckare som är en lättläst serier som idag snart är upp i 20 fartfyllda fristående äventyr som är skriven med luftig text och tillsammans med det bilderna livar upp läsande ytterligare och som passar deckarintresserade nybörjarläsare i 6-9 års åldern som vill ta del av en bokserie fylld med olika äventyr alla i samma fartfyllda tempo.

 


Boktitel:Cirkusdeckarna

Författare:Dan Höjer

Illustratör:Stina Lövkvist

Målgrupp: 6-9 år

Kategori: Deckare, spänning, äventyr, mysterier, kriminalhistorier, underhållning

Bokförlag:Bokförlaget Semic

Köp böckerna på:AdlibrisBokusDan Höjers hemsida


 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar