Den eviga eldens magi av Patrik Bergström

Bild

“Ingen vet varifrån barnen kommer. Men en sak är säker…

De har en unik förmåga att bemästra den eviga eldens magi!”

Bild”I landet Eyrvandir samsas och lever människorna sida vid sida med dvärgar, skogsalver och havsalver.
Dessa fyra folkslag har egna eldmagiker som tar ansvaret för att skydda landet från svartalver i dvärgarnas gruvor, sjömonster i havsalvernas djup och våldsamma jättar som vill ta sig in bland människornas värd. Samt draken Grimaug och andra drakar i skogsalvernas värld.
Landet Eyrvandir skyddas dessutom av ett energisfär som en gång i tiden skapandes av tvillinggudarna Alcis och Alcea, men med åren har skyddet blivit allt svagare. Och när en ofantlig stark storm svepa in över först havsalverna, där fem eldmagiker vaktar över en diamant som lyser med ett vitt sken, slocknar nästan diamanten av stormen, eldmagikerna ser skrämda ut och havsmonstren i havet börjar genast röra sig upp mot ytan. Men efter en kort stund vaknar elden i diamanten till igen och monstren sjunker återigen ner i mörkret. Stormen fortsätter till skogsalverna och den blåa diamanten, dvärgarna och den röda diamanten och så människorna och den gröna diamanten.

Samma storm far fram till den lilla byn Vildforne, där de föräldralösa syskonen Alex och Corinthia jobbar på värdshuset Smörblomman. Trots att de egentligen är tvillingar så ser de väldigt olika ut. Hon är lång, blond, spetsiga öron och isblå ögon. Brodern är kort, mörk och stark som en vuxen man.

En dag dyker en främling upp på värdshuset, han har en lång käpp med en magisk sten i, Alex dras till att vilja ta på den gröna svagt lysande stenen och stenen svarar med ett starkt grönt sken. Det visar sig att båda barnen har utvecklad förmågor att kanalisera kraften i stenen. Och främlingen Galder inser att barnen är exceptionella och måste tas med till huvudstaden för att läras upp till eldmagiker. Då dessa är de ända som kan försvara landet mot de olika hotfulla hoten utifrån.

Det visar sig ganska snart att syskonen behärskar eldmagin bättre en någon annan tidigare.

Men kommer de att lära sig att behärska alla fyra olika diamanters krafter innan de är för sent? Och kommer de få svaren på vilka de egentligen är? ”

Bild

Böckerna som ingår i bokserien “Den eviga eldens magi”
Del 1: Alex och Corinthia
Del 2: Eldmagikernas torn
Del 3: Dvärgarnas stad
Del 4: Alvernas rike
Del 5: Gudarnas återkomst

Om man gillar denna typen av böcker så rekommenderar jag även Legenden om Örnfolket av samma författare. Samt Draconia som riktar sig till äldre läsare.

Serietitel: Den eviga eldens magiFörfattare: Patrik Bergström

Illustratör: Laura Diehl 

Bokförlag: Lilla piratförlaget

Målgrupp: 9-19 år

Kategori: Fantasy, äventyr, magi, natur och sagoväsen

Köp boken på Adlibris, Akademibokhandeln,
Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar