Det övergivna barnhemmet & Det sjunde rummet av Erika Svernström

Här har vi två skräck- och spökhistorier som är fyllda med spänning och är perfekta rysarböcker att läsa i höstmörkret.

Bild

”Sommarlovet har just börjat och Alvins mamma tar med sig barnen till ett gammalt hus på landet, som hon har hyrt under två veckor. Huset har tidigare varit barnhem men ingen har bott där på tjugo år. När de kommer fram visar det sig att hyresvärden är synnerligen hemlighetsfull, och Alvin blir misstänksam…
Hur kommer det sig att ingen har hyrt huset på så länge? Vad var det egentligen som hände med barnhemsbarnen? Och vem är flicka som bara Alvins lillasyster kan se?”

Bild

“När Alvin och hans familj hälsar på mormor och morfar i Lysekil upptäcker barnen ett gammalt signalsystem bakom en tavla i köket. Man kan ringa från de sex olika rummen i huset, men en dag ringer det plötsligt från rum nummer sju. Men var är det sjunde rummet? Barnen börjar omedelbart leta samtidigt som oförklarliga saker händer runt dem. Varför har morfar och hunden blivit förgiftade? Vem gör inbrott utan att ta något? Varför vaknar Alvin exakt klockan 02:17 varje natt? Men framför allt – vem är det som ringer från det sjunde rummet?”
Böckerna är fristående.

Författare: Erika Svernström
Målgrupp: 9-12 år
Kategori: Skräck- och spökhistorier, rysare. spänning, läskig, skrämmande övernaturligt, fantasi reality, hemsökt hus, underhållande.
Bokförlag: Idus förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar