Modiga Morris: En vecka upp och ner av Carl-Johan Forssén Ehrlin

Bild

En mental första hjälpen

för ditt barn!

Bild

​”Morris är en helt vanlig pojke. Han tycker om att klättra i träd, cykla och leka med vänner. Hans familj har precis flyttat till en ny stad och den första veckan får Morris uppleva många nya känslor som han aldrig känt förut veckan blir helt upp och ner! Som tur är har han personer i sin närhet som hjälper honom att hantera de nya känslorna. Morris lär sig hur han kan tänka för att handskas med känslor som saknad, smärta och rädsla.”
Boken är uppdelad i veckodagar där Morris under början av veckan möter olika känslomässiga hinder i sin vardag. Det är allt från rädslan att han tror att han inte ska få nya vänner på förskolan, matvägran, rädslan för spindlar och den där jobbiga smärtan när man gör illa sig och andra känslor.

Till sin hjälp har han han olika personer i sin närhet som hjälper och vägleder Morris att hantera de olika känslorna med hjälpa av olika metoder.

I slutet av veckan får Morris möjligheten att använda de olika metoderna för att både kunna hjälpa sina nya vänner och de vuxna i hans närmaste omgivning.
Här har författaren utformat en berättelse som ger ditt barn olika metoder och verktyg för att lättare hantera jobbiga situationer i vardagen och samtidigt får de vuxna stöd i hur man på ett, oftast, enkelt sätt kan avdramatisera problemet och vända tankemönster. De är en bok som blir till både nytta och nöje för både barn och vuxna långt efter att boken läst ut.
Även om boken är uppbyggd som en slags sagobok med härligt färgglada illustrationer så bör de nog delas upp i stycken, med t.ex en dag i taget, då de är ganska mycket text.

Man behöver inte läsa boken från början till slut, utan man kan läsa om något speciell känsla som kanske är mer dagsaktuellt för er situation.
Så det är väldigt bra om man som vuxen har bläddrat igenom boken innan man läser för sina barn.


Illustratör: Katarina Vintrafors
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Berättelse, pedagogisk vägledning, handledning, känslor, fobi, samtal, förskolan, saga, barnbok, högläsning
Bokförlag: Ehrlin Publishing
ISBN: 9789188375216
Köp boken på: Adlibris eller Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar