Mortina: Ett helt vanligt zombiebarn av Barbara Cantini

Bild

Denna boken är en del av Rabén&Sjögrens nya kategori ”Rys & Mys” med lagom läskiga berättelser av olika författare skrivna för förskolebarn.

Mortina är ett helt vanligt zombiebarn. Hon är likblek i hyn, har utstående ögon och kan slita av sig huvudet och bolla med det om hon vill. Mortina bor i ett stort fallfärdigt spökslott tillsammans med sin faster Krypta och hunden Rabies, och hon har en önskan i världen – att få kompisar. Hennes faster tycker inte att det är någon bra idé, men Mortina ger inte upp. På något sätt måste det gå. Och när det blir halloween ser Mortina sin chans. Då ser ju alla ut som hon! Under Halloween kan hon närma sig barnen som kommer tro att hon är ett vanligt barn som är utklädd till zombie. Planen smids och Mortina förbereder – kanske kommer hon ändå kunna skaffa några vänner?
Bild

Författare & Illustratör: Barbara Cantini
Målgrupp: 3- 6 år
Kategori: Rysmys, mysryslig, högläsning, vänner, Halloween
Bokförlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129711127
Lyssna/läs boken via: Storytel
Köp boken via: Adlibris eller Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar