ABC-klubben Julbok, 24 dagar till jul av Mats Wänblad

Bild

En adventsbok som lyfter fram olika känslor som vi förknippar med julen, som glädje, förväntan, gemenskap, kärlek – men också ensamhet, sorg och ett viss vemod.
Bild

“Olle berättade om sin idé. Varje dag skulle en av eleverna ta med sig ett julpynt, eller någon minnessak, och berätta om varför just den saken skulle få hängas upp i klassens julgran. Asta drog lappen där 24 stod skrivet. Ett sus gick genom klassen. Julafton! Då skulle förstås Sa förstöra allt. – 24, sa han. Det är julafton. Den viktigaste dagen på hela året. Då är det pynt det viktigaste. Det ska sitta i toppen. Som en stjärna. Ja, det måste vara en riktig toppstjärna! Asta svalde. En toppstjärna? Var skulle hon få den ifrån?”

Bild

Högläsningsboken 24 dagar till jul består av 24 kapitel att läsa inför julen. Berättelsen utspelar sig i samma värld som ABC-klubbens läseböcker och passar att läsa högt i december månad i åk 1-3. Men boken går även att läsas fristående.
Boken berör de känslor vi förknippar med julen, som glädje, förväntan, gemenskap, kärlek – men också ensamhet, sorg och ett visst vemod. Till högläsningsboken 24 dagar till jul hör en julkalender med 24 luckor. Bakom luckorna finns bilder som hör till de lästa kapitlen. Kalendern är i A3-format i stadig kartong.

Nu har du möjligheten att vinna både högläsningsboken och julkalendern.

Bild

I samarbete med ABC-klubben och Natur & Kultur har de skapat ett julkorsord, julrebus och ett läsbingo för julen. Allt material går att gratis hämta hem på Natur & Kulturs hemsida eller via filerna nedan.
Bild
Adventsbok 2018
Författare: Mats Wänblad
Målgrupp: 6 – 9
Kategori: Adventsbok 2018, 24 kapitel, läromedel. skolklass, känslor, minnen, vardagsäventyr jul, högläsning
ISBN: 9789127454101
Köp boken på: Adlibris eller Bokus
Bild

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar