Jul igen på Monsterhotellet av Anna Hansson

Bild

Följ med på ett roligt och annorlunda juläventyr bland monster och andra varelser.

“Monsterhotellet är som namnet antyder ett hotell för monster beläget högt uppe på ett berg i Lappland. Hotellet drivs av varulven Bosse och hans barn Ulf och Ylva. Då de övertog hotellet fick de förutom möbler och inventarier också med farmorspöket på köpet. Farmorspöket älskar att få sina fötter masserade vilket också ofta är hennes pris för att hålla tyst om de saker Ulf och Ylva håller på med och som Pappa Bosse kanske inte ska få reda på.
Nu närmar sig julen på Monsterhotellet och det är mycket som ska hinnas med, utöver att ta hand om hotellets gäster ska Ulf och Ylva även hjälpa sin pappa med det sedvanliga julsysslorna, som att julstäda pynta hotellet med extra mycket spindelväv, dammråttor och girlanger med älgbajs. Hitta den perfekta julgranen som ska huggas och pyntas. Julklappar ska slås in och julkakor ska bakas. Och så bestämmer sig Ulv och Ylva tillsammans med sin kusin Felix för att tar reda på om jultrollet finns på riktigt eller inte”
Berättelsen är charmig och humoristisk juläventyr i 24 kapitel, ett kapitel för varje dag i december fram till julafton. Hotellet besöks alltid av olika varelser och monster och det är alltid intressant att se vilka olika besökare som besöker hotellet, som tandtroll, vampyrer, hårlös och osaliga andar som självklart är extra svåra att se när det checkar in och ut från hotellet. Men roligast är att ta del av alla ”delikata” maträtter som pappa Bosse lagar, Det är maträtter som låter mer äckligare en den andra rätten som lervälling, stuvade kråkfjädrar, benknote – kakor, ugglenäbbar och skulle maten bli alldeles för god går den alltid att rädda med en burk ruttna uggleägg.
I boken finns det livfulla illustrationerna i färg uppdelade med en bild till varje kapitel. och alla bilderna har roliga små detaljer Dock skulle jag nog vilja ha lite fler bilder i boken då de ändå är en adventsbok.
Boken vänder sig till 6-9 år men barnets läsförmåga och intressen avgör såklart alltid. Den kan antingen läsas av barnet självt eller högläsas. Men som högläsningsbok anser jag att den nog passar bäst för 6-7-år i och med att den är relativt kortfattad. För pedagogen som läser Jul igen på Monsterhotellet finns arbetsmaterial att gratis ladda ner som både elevuppgifter och lärarmaterial hos förlaget.
Bild

Det här är den andra adventsboken i bokserien Monsterhotellet, varav den första boken Jul på Monsterhotellet. Självklart går den här boken att läsa fristående som de andra böckerna. 


Adventsbok för 2018
Författare: Anna Hansson
Illustratör: André Högbom
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Adventsbok, 24 kapitel, humor, äventyr, högläsning, natur- och sagoväsen
Jul igen på Monsterhotellet elevuppgifter
Jul igen på Monsterhotellet lärarmaterial
Förlag: Beta Pedagog
ISBN: 9789188009326
Köp: t.ex. hos Adlibris eller Bokus direkt hos förlaget

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar