Jul på Monsterhotellet av Anna Hansson

Bild

Detta är en fartfylld och rolig julsaga. Fylld med busiga natur- och sagoväsen.

“Högt uppe på ett berg i Lappland ligger ett hotell. Men det är inget vanligt hotell, det är ett monsterhotell. Där bor och arbetar varulvsfamiljen med varulvspappan Bosse och hans två barn Ulv och Ylva. På hotellet bor också farmorspöke. På Monsterhotellet finns det alltid mycket att stå i, tak som ska lagas, fester att ordna och nya gäster att ta emot.
När julen närmar sig på hotellet är det extra mycket som ska hinnas med, utöver att ta hand om hotellets gäster. Det ska städas och pyntas. Den perfekta julgranen ska hittas, huggas och kläs. Julklappar ska slås in och julkakor ska bakas. En dag när Ylva sitter och skriver önskelista till Jultrollet som kommer med alla julklappar säger Ulf att han inte tror på att jultrollet finns. Så mitt i värsta julruschen bestämmer sig Ylva för att motbevisa honom och bestämmer sig för att gillra en fälla för att fånga jultrollet.”
Berättelsen är en fartfylld och rolig jul- och adventssaga i 24 kapitel, ett kapitel för varje dag i december fram till julafton. Det är en annorlunda adventsbok fylld med busiga natur- och sagoväsen. Trots att det är en bok som handlar om monster och varulvar är det ingen skrämmande bok utan en mer humoristisk bok som ger en julfeeling. Hotellet besöks alltid av olika varelser och monster och det är alltid intressant att se vilka olika besökare som besöker hotellet, som tandtroll, vampyrer, hårlös och osaliga andar som självklart är extra svåra att se när det checkar in och ut från hotellet. Men roligast är att ta del av alla ”delikata” maträtter som pappa Bosse lagar, Det är maträtter som låter mer äckligare en den andra. Maträtter som lervälling, stuvade kråkfjädrar, benknote – kakor, ugglenäbbar och skulle maten bli alldeles för god går den alltid att rädda med en burk ruttna uggleägg.
I boken finns det livfulla illustrationerna i färg uppdelade med en bild till varje kapitel. och alla bilderna har roliga små detaljer Dock skulle jag nog vilja ha lite fler bilder i boken då de ändå är en adventsbok.
Boken vänder sig till 6 – 9 år men barnets läsförmåga och intressen avgör såklart alltid. Den kan antingen läsas av barnet självt eller högläsas. Men som högläsningsbok anser jag att den nog passar bäst för 6 – 7 år i och med att den är relativt kortfattad. För pedagogen som läser “Jul på Monsterhotellet” finns arbetsmaterial att gratis ladda ner som både elevuppgifter och lärarmaterial hos förlaget.
Bild

Det här är den första adventsboken i bokserien Monsterhotellet, varav den andra adventsboken “Jul igen på Monsterhotellet”. Självklart går den här boken att läsa fristående som de andra böckerna. 


Adventsbok för 2016
Serie: Monsterhotellet Författare: Anna Hansson

Illustratör: André Högbom

Målgrupp: 6-9 år

Kategori: Adventsbok, 24 kapitel, humor, äventyr, högläsning, natur- och sagoväsen

Provläs

Jul på Monsterhotellet elevuppgifter
Jul på Monsterhotellet lärarmaterial

Förlag: Beta Pedagog

ISBN: 9789188009326

Köp: t.ex. hos Adlibris eller Bokus direkt hos förlaget


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar