Pi och Powerbollarna – Vinterracet av Karolina Kjellberg & Pauline Reuss

Bild

“Sally har nästan givit upp när Pi och Powerbollarna plötsligt dyker upp! Men kommer de hinna fixa till Sallys isracer? Eller riskerar Sally än en gång missa chansen att vara med i vinterracet?”

“Här får vi följa med på en fartfylld vinteräventyr där vi får lära oss om olika material tillsammans med Mia material och Pi får vill lära oss mer om vad olika saker är gjorda av och vad är bra att använda som underlag för att hinna först i ett vinterrace och hur man på bästa sätt fäster styrningen till de olika materialen.
Här får vi tillsammans hjälpa Pi att sortera vad för olika material saker består av.
Klurigt blir det när vissa saker består av fler än ett material, vi får se om du klarar det?”
Pi och Powerbollarna bokserien handlar om den spralliga, nyfikna och påhittiga Pi som tillsammans med sina magiska Powerbollar ger sig ut på olika äventyr på den lilla ön som han bor på. I det magiska Powerbollarna får vi träffa på Pi olika vänner som Mange Magnet, Mia Material och Yoki Ljud.

Pi och Powerbollarna är äntligen en sagobokserie som handlar om vetenskap och kemi på ett underhållande och lärorikt sätt som samtidigt stödjer skolans läroplan i naturvetenskap och teknik.
Här får barn i åldern 3-7 lära sig om naturvetenskap och teknik på ett enkelt och roligt sätt samtidigt som vi får läsa om olika spännande och äventyrsfyllda saker med Pi tar hjälp av sina magiska powerbollar och hjälper öborna med olika saker.
Det här är en underhållande bok med mycket fakta och naturvetenskap gömt och inbakat i handlingen. Illustrationerna är fina, färgglada och precis så fartfyllda som man förväntar sig i en sån här bok.
Bild

Bild

Det ingår även roliga och pedagogiska spel i en app kopplat till denna bok där barnen får lära sig mer om olika material. Det finns även en liknade app som är kopplat till den första boken och där man får lära sig mer om magnetism.

Bild

Förutom app spelet finns det musik och experiments videos, pyssel, olika experiment och handledning kopplade till skolans läroplan inom naturvetenskap och teknik. Samt Workshop där företaget bNosy åker själva ut till förskolor och gör workshops runt Pi och Powerbollarna konceptet tillsammans med deras maskotdockor.
Bild

Bild

Bild

Här har även bokförlaget släppt en julkalender till hem eller till barens förskola eller skola (ÅK1-3) med QR-koder och massa roliga aktivitet som högläsning, pyssel, experiment eller sång som de satt ihop. Tema naturvetenskap och teknik. I sista luckan får ni vår e-bok Pi och Powerbollarna Vinterracet.


Illustratör: Pauline Reuss
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Sagobok, bilderbok, faktabok, vetenskap.
naturvetenskap, underhållande, lärorik & spännande
Bokförlag: Fri tanke förlag
ISBN: 9789188303035
Köp boken på: Adlibris, Bokus, förlagets sida.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar