Snällkalendern 2018 + Extramaterial från Friends

Snällkalendern är en julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. Frinds har skapat snällkalendern för att de vet vad en liten, snäll handling kan göra inte minst för den som aldrig blir sedd. En snäll handling kan få någon att le eller bidra till en ny vänskap. Den kan till och med vara början till att bryta ett utanförskap. Öppna luckorna själv eller tillsammans med vänner och familj! Kalendern innehåller 24 luckor.
Det här är tredje året som Snällkalendern skapas och säljs av Frinds och i år ger det även ut gratis extramaterial som passar för de som arbetar inom förskola och skola.
2019 gavs även Snällkalendern ut en ny kalender som ni kan läsa mer här tillsammans med med 24 stycken värdegrundsövningar som ni kan ta del av här.
Extramaterial till förskola och skola

Bild

Till vilken ålder är Snällkalendern anpassad?
Snällhet är bra för alla, oavsett ålder. Därför har kalendern utformats att så många som möjligt kan använda den. De allra minsta barnen kan behöva en vuxens vägledning.
Du som arbetar med barn inom förskola och skola vet att arbetet för en trygg miljö måste genomsyra hela verksamheten. Att arbeta med barns och elevers bemötande är betydelsefullt och en viktig del i ett långsiktigt och systematiskt trygghetsarbete. Snällkalendern kan fungera som en kul och lättsam ingång till att prata om vänskap, inkludering och en bra atmosfär.
Med Snällkalendern kan det vara ett enkelt och spännande sätt att börja varje dag i december. För att du på bästa sätt ska kunna förbereda lucköppningarna har Frinds sammanställt lucktexterna tillsammans med några tips på vad du kan hitta på med dina elever för att skapa bra samtal och finns i ett färdigt extramaterial ämnat för förskolan och skolan.

Snällkalendern går att köpa på Frinds hemsida, men den behöver beställas senast den 25 november om den ska hinna fram till första december. Men kalendern går även att köpa på olika affärer som Coop., 7-Eleven, Telia och Adlibris.
Arbetar du med barn och unga och vill använda sig av extramaterialet till Snällkalendern och du redan köpt en kalender då kan man mejla till Frinds, så får du extramaterialet mejlat till dig. Allt överskott från försäljningen går till Friends verksamhet och deras arbete mot mobbing.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar