Witchboy av Molly Ostertag

Bild

Magi har också regler…

Alla i Asters familj är födda med magi. Pojkar växer upp för att vara shapeshiftere, tjejer i häxor. Inga undantag. Om man bryter den regeln blir man förvissad!

Shapeshifters är männen i familjen som förvandlas till ett visst djur och skyddar samhället. Men Aster kan inte form skifta, men för honom gör det inget för de är i alla fall inget han vill, det är inte han. Aster är fascinerad av trollformlerna som tjejerna lär sig, så han spionerar på deras lektioner när han kan. Det visar sig att han även har förmågan att kunna trolla, men den enda personen han kan dela sin växande gåva med är Charlie, en tjej från den icke-magiska sidan av staden.

När flera pojkar plötsligt börjar försvinna under shapeshifting övningarna inser Aster att han kan hjälpa till att rädda dem med hjälp av häxmagi för att slåss mot den ondskefulla och mystiska varelsen – Men ska han bryta sin familjs traditioner och hårda regler och riskera att utvisas från sin familj?

Bild

Bild

Här har illustratören och författaren Molly Ostertag skapat en grafisk lättläst seriebok, här kompletterar texten och bilden parallellt med varandra på ett snyggt sätt där bilderna är livfulla och skapade med mjuka och ljusa bilder och där texten är skriven med vanlig lättläst text, alltså inte med versaler, som det som oftast kan vara i serieböcker och som jag tagit upp när jag recenserat andra grafiska serier, så detta gillar jag extra mycket.

Boken är även fylld med olika karaktärerna där Ostertag låtit flera olika folkslag med olika nyser finnas tillgängliga i handlingen. Men detta är även en bok som tar upp samhällets könsförväntningar och normer när det i handlingen är en pojke som vill göra typiskt kvinnligt kodade saker.

Denna grafiska roman är ett utmärkt val för motvilliga läsare, eller för det som redan läst igenom alla Amulett böcker och den grafiska serien “Zita i rymden” eller bara för de fantasi fans och de som letar som letar böcker som utforskar könsrollen.

Witchboy är första serieboken i en blivande serie där filmrättigheterna redan är sålda till Fox Animation och jag ser verkligen fram emot att läsa den kommande fortsättningen, där den andra heter Den hemliga häxan den tredje boken heter Midvinter-häxan


Boktitel: Witchboy del 1
Författare & Illustratör: Molly Knox Ostertag
Målgrupp: 9- 12 år
Kategori: Fantasy, magisk realism, grafisk serie, seriebok, magi, drömmar, normer, genus, häxor, shapeshiftare
Bokförlag: Hegas
ISBN: 9789175437132
Köp boken på: Adlibris, Bokus eller Hegas
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar