Gruvfruns hemlighet av Ingela Korsell

Under ett studiebesök till Sala silvergruva råkar kusinerna Mirella och Lukas komma bort från gruvguiden och sin klass.
När de irrar omkring i labyrinten av gruvgångar möter de en kvinna med ett tjärbloss, hon leder barnen längre in i gruvgångarna och visar dom en plats där de finner en riktigt gammal bortglömd väska, i väskan ligger ett gammalt brev med snirklig och svårläst text. Mirella och Lukas förstår att gruvan ruvar på en mörk och ouppklarad hemlighet.
Alla ledtrådar leder bakåt i tiden…
Jag har åter igen funnit en spännande bok i mitt sökandet efter böcker som tar upp de gamla övernaturliga folktron kring natur- och sagoväsen. I denna berättelse får vi möta och lära oss mer om den underjordiska Gruvfrun.
Vill du ta del av andra böcker med samma boktema kring natur-och sagoväsen kan du göra det här.
Tyvärr tror jag inte många barn och ungdomar inte ens tar sig tiden att läsa texten på baksidans av boken, då framsidan inte har ett lockade utseende, vilket är riktigt tråkigt då det är en välskriven och riktigt spännande bok.
Jag tror ärligt att om man skulle göra om framsidan till en mer ögonhöjade, färgstarkare och spännande framsida med blankt yttre så skulle den hitta ut till fler läsare. Men detta är endast en gammal grundskolebibliotekaries syn på själva utseendet av boken.

Författare: Ingela Korsell
Illustratör: Marianne Wikner
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Mysterium, spänning, äventyr, övernaturligt, väsen
Bokförlag: Beta pedagog
ISBN: 9789186213497
Köp boken på Adlibris, Bokus eller bokförlaget Beta pedagog
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar