Monster-Allergi av Katja Centomo & Francesco Artibani

Vågar du läsa eller har du monster-allergi?

Elena Potatis har precis flyttat till den lilla staden Oldmill och hennes nya granne verkar lite konstig. Han går runt med gasmask hela tiden och är allergisk mot nästan allt. Pojken heter Zick och är ännu märkligare än vad Elena först trodde – han kan nämligen se och prata med både spöken och monster. Tillsammans upptäcker de hemligheterna i monsternas värld. Zick och Elena möter fruktansvärda faror och fiender, som de vanligtvis kan övervinna.
När Elenas katt Prassel försvinner går Zick med på att hjälpa henne hitta katten. Elena och Zick dras in i ett märkligt och underhållande äventyr där Zicks förmåga att se spöken och monster spelar en viktig roll för att få tag i katt-tjuven.
Från början är Monster-Allergi en italiensk/engelsk tv-serie som blivit så populär att de skapats böcker baserat på serierna och dessa har sedan översatts till flera olika språk. Får hoppas att denna grafiska och lättlästa serie blir lika populär som Amulett bokserien 

Serietitel: Monster-Allergi
Författare: Katja Centomo & Fancesco Artibani
Illustratör: Alessandro Barbucci
Målgrupp: 9-12 år
Kategori: Seriebok, grannar, äventyr, spänning, allergi, monster, spöken, mobbning,, utanförskap, identitetssökande
Bokförlag: Hegas 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar