Nalle och Sture på de sju haven av Tom Sölvberg

Följ med på ett spännande seglaräventyr!

Här får vi följa med på ett spännande och äventyrsfyllt seglaräventyr när vännerna Nalle och Sture stiger ombord Kapten Mirandas fartyget och får följa med på en resa över de sju haven. De får lära sig hur det är att leva ombord de stora segelfartyget. där de får lära känna besättningen och får möjligheten att hjälpa till med att fiska efter maten, hjälpa till att förbereda fisken i kabyssen tillsammans med fartygets kok och de får även hjälpa kaptenen att styra rodret..
En dag blåser de plötsligt upp till storm och de ser en liten båt på de stormande havet som är på väg att dras med i vågorna. Se hur det går för Nalle och Sture på deras seglaräventyr på väg hem över haven till Sverige.

Det här är en lagom spännande äventyr för yngre läsare dock anser jag att det är för mycket text och svåra ord för att ha inriktningen 3 till 6 år. Om man förenklar texten med mer luft mellan textraderna skulle den passa en äldre målgrupp och upplevas som en mer lättläst bok. Boken innehåller färgglada illustrationer som gör att boken passar som högläsningsbok.

​Annars är det en bra bok som lär sina läsare vikten av att hjälpa till och vara snälla mot andra. Samtidigt som man får lära sig olika fartygs benämningar. 
“Nalle och Sture och de sju haven” här är tredje fristående delen i serien om Nalle och Sture, även om den är fristående är det bra om man börjar med första boken Nalle är sjuk​ därefter Nalle och Sture i Rom.

Boktitel: Nalle och Sture på de sju haven, Del 3

Serietitel: Nalle och Sture 

Författare: Tom Sölvberg

Illustratör: Ann Aholbom Sundqvist

Målgrupp: 3-6 år men jag anser att den är mer ämnad för 6 – 9 år

Kategori: Äventyr, spänning, fantasy, högläsning, vänner, segla 

Bokförlag: Compania Comder
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar