Vildmarks-systrar: Katten Lorry flyr av Noelle Stevenson & Grace Ellis

De fem bästa vännerna Molly, Jo, April, Sam och Rebecka ska tillbringa sommaren på på Vildmarks-systrarnas scoutläger för tuffa tjejer. Men det visar ganska snart att detta inte kommer bli ett vanligt scoutläger där man får lär sig knyta knopar och sjunger Kumbaya vid lägerelden.

För i skogen döljer sig en massa konstigheter där det kryllar av olika övernaturliga varelser och inte blir bättre när lägret med pojk-scouterna förvandlas till något skrämmande.
I ett sprudlande tempo lär vi känna de tuffa tjejerna som med fara för sina liv antar alla utmaningar de ställs inför.
Men de kommer inte att låta ett magiskt uppdrag eller en rad övernaturliga väsen komma i deras vägen för deras vänskap. I denna äventyrsberättelse står deras vänskap hela tiden i centrum.
Alla tjejerna är bra på olika saker och det får de full användning för när de måste lösa allt från kluriga anagram, till svåra matematik uträkningar, eller när de råkar i trubbel med treögda rävar, besegrar yetis och blodtörstiga havsmonster och en massa annat som bara kan klaras av genom samarbete och vänskap till max.

Alla tjejer har verkligen helt olika personligheter och i seriens berättelse lyfts allas olika enskilda egenskaper fram på ett bra sätt. Vill du veta vem du är mest lik av de olika vildmarks vännerna, så finns det här ett test att göra som är på engelska.

Bild

Den andra boken heter Vildmark-systrar: Vänskap till max som ni kan läsa mer om här.

Serietitel: Vildmarkssystrar
Författare: Noelle Stevenson och Grace Ellis
Illustratör: Brooke Allan
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Seriebok, Scouter, sommarläger, övernaturligt, väsen, monster, vänskap, äventyr, spänning, fantasy, humor, kapitelbok
ISBN: 9789175437828
Köp boken på: Adlibris, Bokus, Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar