VEI – Bok 2 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johansson

Vei bok 2 är den avslutande delen i en episk fantasyberättelse som utspelar sig i en värld där verklighet, myt och tro är sammanvävd till en äventyrshistoria inspirerad av den nordisk mytologi.Jag har sen tidigare recenserat del 1 här.

”Den här boken tar vid där den första boken slutar där vi får fortsätta följa den obesegrade krigarkvinnan Vei som vunnit de urgamla gladiatorspelet mellan jättar och asar. Hon står nu ensam kvar som jotunjättarnas förkämpe. Både människorna, hennes vän och vikingakrigare Dal och jättarna i Jotunheim hyllar hennes framgångar. Men under ett gille där vapenvila ska råda spills blod och det uppstår en diplomatisk kris varpå det blir allt svårare att skilja vän från fiende så nu ställas Vei inför ett dilemma. Vad är värt att slåss för? Och hur mycket är hon beredd att offra?”

Boktrailern är skapad och klippt av Alexander Ronnberg & Silvio företag.
Det är en skickligt berättad historia och med otroligt effektfulla illustrationer är det en makalös läsupplevelse som är mörkare, blodigare och mer erotisk.
Det här är en fartfylld och spännande läsning med mycket bilder och lite text skrivet i seriebubblor, så om man vill ta del mer av de detaljrika bilderna är det lätt en serie man gärna vill bläddra i flera gånger.
För här har illustratören utnyttjat serieformatet till max och byter ständigt nya perspektiv tillsammans med detaljrika och färgstarka illustrationer som gör serien mer levande och med det fina samspelet med den äventyrsfyllda och spännande handlingen är det en hjältesaga som är ämnad för äldre ungdomar och vuxna som gillar att läsa grafiska serieromaner.
Det är ett otroligt enastående avslut i en storslagen serie med ett filosofiskt djup fylld av känslor, sex, makthunger, livslust, förräderi, uppgivenhet falskspel och överlevnadskamp tillsammans med starka kvinnor, gladiatorspel, ett magiskt svärd, en bisexuell gud, magiska vidunder, fler bröstade jättar och mycket mer intressant.

Bokserie: Vei
Boktitel: Vei, bok 2
Illustratör: Karl Johansson
Målgrupp: Från 15 år och uppKategori: Fantasy, spänning, maktspel, gladiatorspel, nordisk mytologi, gudar, jättar, Hbtq

Bokförlag: Kartago förlag

Ta del av boken via din favorit bokhandel: Adlibris eller Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar