Dracula av Russell Punter & Valentino Forlini

Bild

”Högt uppe i Transsylvaniens berg bor den skräckinjagande greve Dracula.
När Jonathan Harker blir inbjuden till Draculas slott förvandlas hans affärsresa till en mardröm när hans klient, greve Dracula vägrar låta han åka hem igen. Till slut lyckas han ändå fly och återförenas med sin älskade fästmö Mina.
Men snart dras de båda tillbaka in i grevens onda värld när de blir en del av den berömde vampyrjägaren van Helsings plan att förgöra Dracula och hans odöda följeslagare innan de är för sent.”

Legenden om demoner som äter kött och dricker blod har förekommit i tusentals år och Bram Stokers vampyrsaga från 1897 är en av litteraturens största skräckhistorier som här har fått nytt liv i den blodisande och lättlästa serieversionen som med sina färgstarka bilder får spänningen att stiga för varje sida tillsammans med sin skrämmande handling.
Bilder ifrån serieboken Dracula med illustrationer av Valentino Forlini.
Serieformatet gör berättelsen tillgänglig för alla och är perfekt för barn och ungdomar som kämpar med läsningen.
Bild

Bild

Jag har sen tidigare recenserar klassikern Robin Hood som även den har omarbetats till en grafisk seriebok och skriven av Russell Punter och utgiven av Tukan förlag, recensionen kan ni kan läsa mer om här. Precis som i Robin Hood så är även Dracula skriven med en text där några ord i pratbubblan är skriven med fetare text och de är inte utrop eller versaler. Jag förstår faktiskt inte varför man skriver texten så, då det är något som påverkar läsflytet lite grann.

Boktitel: Dracula
Författare: Russell PunterIllustratör: Valentino Forlini

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Klassiker, skrämmande, spännande, förr i tiden, seriebok, grafisk serie

Bokförlag: Tukan förlag

ISBN: 9789177832454

Ta del av boken via din favorit bokhandel:
Adlibris, Bokus eller Tukan förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar