Dags att sluta amma säger mamma av Moa Wall Kubilius & Mia Fernau

”En dag vill mamma prata.
Hon säger att amningen snart är slut.
Att vi istället får pussas och kramas.
Leka under täcket tittut.”

Det här är en varm och kärleksfull bilderbok under amningsavslutet.

Utifrån barnets perspektiv får vi följa barnets tankar och den svåra processen att sluta amma. Istället er erbjuder mamman massor av närhet och mys för att göra övergången lättare.

Boken är skriven på rim tillsammans med varma och kärleksfulla illustrationerna i färg som gör att boken känns som ett mysigt stöd under den riktigt första och tuffa processen att avsluta amningen.

Bild

Det här är en bok som vill motverka destruktiva normer och verka för inkludering. I boken syns det bl. a. genom att mamman har en vanlig mammakropp, att mamman och barnet har olika hudfärger, och att barnet är könsneutralt. Något som jag gillade extra mycket.
Det känns som att barnet i boken är ganska så stor, så det här är en bok som kan vända sig till mammor som ammar sina barn lite längre, något som säkert inte finns som liknade utgåva ute på bokmarknaden.

I boken erbjuds barnen glass som tröst.

Här finns ett recept på sockerfri glass: Skiva en banan och lägg i frysen.Ta fram och tina någon minut.Mixa med eventuell smaksättning. (Exempelvis kakao, vanilj eller frysta bär.)


Författare: Moa Wall Kubilius
Illustratör: Mia Fernau
Målgrupp: 0 – 3 år
Kategori: Amning, amma, bilderbok, rim bok, pedagogisk bok, normer, genus
Bokförlag: Kubilius Förlag
ISBN: 9789163994234
Boken finns på Adlibris, Bokus och Kubilius Förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar