Draksvärdet av Malin Wennerhult

Bild

Följ med till de magiska gränslandet Athirion där det finns älvor och drakar.

Bild

Draksvärdet är en fantasifylld och lättläst kapitelbok som tar oss till den undangömda världen Athirion. Ett magiskt gränsland där älvor och drakar finns. Här får vi följa med när bröderna Ossian och Ville hamnar i ett fantasifullt äventyr i den magiska världen Athirion som syskonen kommer till via en portal på skolgården. Sakta går det upp för Ossian att han har ett uppdrag att genomföra. Ett uppdrag som plötsligt blir viktigt att utföra snabbt då hans bror hastigt insjuknar. Och på något sätt hänger även uppdraget i Athirion ihop med hans mamma som ligger hemma i utmattningsdepression. Men hur ska en orolig och försiktig kille som Ossian kunna utföra ett så farligt uppdrag och hur kan han vara säker på vem han ska lita på på?

Bild

Draksvärdet är första boken i trilogin Uppdrag i Athirion. Berättelsen är ett enda stort äventyr fylld med mystisk och spänning och den fristående fortsättningen följer i boken Kristallhjälmen. Denna kapitelbok är skriven med luftig och lättläst text och kan vara ett bra först alternativ till den första kapitelboken. Även om boken riktar sig till 6 – 9 år och uppåt anser jag att 6 år är lite väl låg läsålder på boken om man ska läsa den själv, allt beror givetvis på läsförmågan, dock passar den som högläsningsbok redan från 6 år

Bild


Boktitel: Draksvärdet Del 1
Författare: Malin Wennerhult
Kategori: Fantasy, magisk värld, parallell värld, älvor, drakar, syskon, familjeförhållande, utmattnings depression
Målgrupp: 6 – 9  år
Bokförlag: Semnos förlag
ISBN: 9789188771100

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar