Fokus på fakta

Varning! Innehåller mycket intressant information, roliga bilder och helt galna faktarutor.

Faktaserien Fokus på fakta handlar varje bok om ett nytt lärorikt och intressant ämne om kroppen. I böckerna ger varje uppslag svar på frågor kring en del av ämnet. Här får lära oss mer om finnar och vårtor, bajs och fisar, sår, blod och var samt snor och slem.
Här får vi läsa om den stinkande sanningen om matsmältningen, den smetiga sanningen om blodet, den kliande sanningen om huden, den stinkande sanningen om matsmältningen och den slemmiga sanningen om snor och slem.
På ett spännande och roligt sätt, får vi läsa om äckliga, fascinerande och otrolig fakta, som att om du la ut alla blodkärl från en människokropp skulle de blir två och ett halvt varv runt jorden, när man nyser flyger pyttesmå droppar av snor och saliv ut ur näsan på dig i en fart av 120 km/h, fisar kan färdas 3 meter per sekund, visste du en del romare sköljde munnen med kiss för att få vitare tänder och de längst hickanfallet varade i 68 år.
.Fokus på fakta är en serie illustrerade faktaböcker för nyfikna och kunskapstörstande barn. I böckerna ger varje uppslag svar på frågor kring en del av de enskilda ämnet som finns skrivna i olika roliga, fascinerande, äckliga faktarutor tillsammans med färgstarka och humoristiska bilder. Böckerna riktar sig till barn från nio år, men kommer även att glädja och tilltala såväl yngre barn som vuxna med sina rikliga illustrationer och sin tydliga formgivning. Det finns även en ordlista att ta del av längst bak i varje bok som förklarar de svårare orden och som till Hegas alla böcker ingår det även gratis läsnycklar till dessa böcker som ger förslag på hur man kan arbeta med böckerna.

Alla läsning är bra läsning och faktaböcker kan för många barn fungera som en inkörsport till skönlitteraturen. Barn behöver öva sin läsförståelse på olika typer av texter och faktaboken kan locka till läslust och vidare läsning.

Jag vet av erfarenhet då min son var ung hade svårt att ta till sig de skönlitterära böckerna, men så fort han hittade en faktabok oavsett hur lätt eller svåra de var så läste han böckerna och kunde återberätta. När han sedan hade hittat läskoden och kände sig säker i sin läsning kände han sig säker att försöka sig på skönlitterära böcker. Jag är extra glad att flera bokförlag som Hegas har börjat skriva lättlästa faktaböcker. Så jag håller fullständigt med om att alla läsning är bra läsning, vare sig det är faktaböcker eller serietidningar eller liknade bara de leder vidare fortsätt läsning och läslust.


Bokserie: Fokus på fakta
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Faktabok, rolig, intressant, äckligt, kroppen, lättläst, bokserie, kapitelbok
Bokförlag: Hegas förlag
Böckerna finns på: Adlibris, Bokus och Hegas förlag
Böckerna går även att läsa genom bok appen Ugglo som är ett digitalt bibliotek för förskolor och skolor.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar