Glasrösten av Ann Lindh klang

Bild

Välkommen in till musikens magiska värld!

Bild

”Aida är en helt vanlig tonåring, förutom att hon är blind på ett öga. Den mystiska pianoläraren Felicia hävdar att det är en gåva hon har fått, att Aida kan se andra saker med det blinda ögat.

En ruggig dag i december sveper en kall vind genom rummet och klassens Lucia tappar rösten. När elevernas röster försvinner en efter en tror man att ett halsvirus börjat sprida sig lagom till julkonserten. Men Aida känner av den kalla vinden och ser de svarta skuggorna. Felicia försöker berätta någonting för Aida, men skuggorna hinner före och tar hennes röst.

Aida söker efter svar i Felicias gamla hus när ett notpapper plötsligt väcks till liv. En G-klav leder Aida in genom Capo, porten till musiklandet Eufonia. Där inne sprakar plötsligt hela världen av färg och musik. Men landet Eufonia är ständigt hotat av Kakafonierna, vilka är skräniga kråkfåglar som vill förgöra musiken.”

Precis som hästböcker riktar sig till hästälskare och fotbollsböcker till fotbollsälskare så kan det så klart vara så att denna bok lockar till sig mer av de musik älskande ungdomarna, men jag anser att det är mer en bok om musikens skönhet och så är det en känslofylld och fantasifull bok som tar oss till den magiska världen Eufonia som är en mystisk värld fylld med magiska varelser.

Det är även en bok med budskapet om musikens makalösa kraft och hur musiken kan läka och hjälpa till att hitta tillbaka till dig själv och sina innersta önskningar.

Jag gillar även hur författaren har lekt med orden och döpt alla platser, varelser och karaktärer efter musikteoretiska begrepp. Som när G-klaven får namnet Disco (då G – klaven även kallas diskant klaven)

Glasrösten är första delen i serien Eufonia som är en fantasifull, magisk och spännande bok.

Bild

Boktitel: Glasrösten Del 1

Bokserie: Eufonia

Författare: Ann Lindh Klang

Målgrupp: 12 – 15 år

Kategori: Fantasy, magisk realism, magi, spänning, äventyr, musik, annorlunda, parallell värld, känslor, kapitelbok

Provläs

Bokförlag: Hoi förlag

ISBN: 9789176970966

Boken finns på Adlibris, Bokus och Hoi förlag

Glasrösten går även att läsa och lyssna på via Storytel och de går även att läsa boken via Ebban, skolbiblioteket på nätet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *