Kim & Lina av Torsten Bengtsson

Bild

I bokserien med Kim och Lina får vi läsa om syskonens vardag och olika vardagsnära äventyr som de upplever tillsammans. Det blir flera fristående och fängslade äventyr i vardagliga miljöer med syskonparet Kim och Lina. Lina är systern som skildras som den mer företagsamma och orädda varav Kim är brodden som skildras som den som är mer osäker.

Bokserien om syskonen Kim och Lina är läst och älskad av otroligt många barn. Böckerna är mycket enkla och med ett konkret språk som är lätt att avkoda. I de senaste fem böckerna har böckerna kommit ut med ett mer lockande och fräscht utseende i övrigt är allt sig likt. Lika fängslade och lättlästa som förut.

Omslagen är gjort i färg och lockar säkert lässvaga barn i åldern sex till nio år, då man kommer snabbt in i handlingen, där spänningen byggs snabbt upp och motiverar till att läsa vidare då böckerna är skrivna med enkel text med korta meningar och mycket vardagligt förråd. Tillsammans med svartvita detaljrika bilderna som upptar hela sidor och visar huvudpersonerna i intrigens alla viktiga skeden går de bra ihop med texten.

Bild

Även om böckerna är fristående så kommer de i en vis ordning: 
Kim & Lina ensamma hemma

Kim & Lina och en godisråtta

Kim & Lina möter ett monster

Kim och Lina badar en bil

Kim och Lina räddar Sture

Kim & Lina vilse i skogen

Kim & Lina spelar match

Kim & Lina hoppar högt

Kim & Lina flyger iväg

Kim & Lina under jorden

Kim & Lina i ett ödehus

Kim och Lina rider iväg

Kim & Lina sitter fast

Kim & Lina på kattjakt

Till alla enskilda böcker ingår gratis lärarhandledning som finns på bokförlaget Hegas hemsida under nivå 2 böcker.

Bokserie: Kim och Lina
Författare: Torsten Bengtsson
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Syskon, vardagsäventyr, lättläst
Bokförlag: Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar