Mimmis värld av Fredrik Hammarstedt & Jim Gustavsson

Följ med till Mimmis färgstarka & pedagogiska värld!

Bild

Mimmis värld är två färggranna pekböcker för de minsta. Här får vi lära känna Mimmi och hennes vänner som är en härlig skock färgstarka karaktärer. Det är Mimmi, mamma, pappa och djuren Pippi, Leo och Bubben.

I böckerna letar vi tillsammans reda på alla kompisar och lär känna dom, genom att peka, vinka, säga deras namn och prata om olika saker de gör.

Bild

​Böckerna är utformade i stadiga boksidor som både tål kladdiga fingrar, några enstaka tuggor och en del dregel. Det är pekböcker som engagerar både vuxna och barn där vi tillsammans får leta, peka, prata och lära oss olika saker.

På ett roligt och enkelt sätt stärka barnens språkutveckling med hjälp av ord som forskning visar att svenska barn lär sig tidigt i språkutvecklingen. Läs mer om det här.

Bild

​Böckerna jag fick ta del av fick mina två gudbarn på 1 och 2 år, varav 2 åringen uppskattar dom väldigt mycket efter att redan innan fått sjunga och dansa via Youtube filmerna.

Mimmis värld består inte bara av böcker, det finns även låtar och filmer på Youtube. Så läs böckerna, njut av musiken, dansa med till filmerna.

Under varje enskild video finns sångtexterna, dock hade jag önskat att filmerna var textade så man som vuxen kunde sjunga med på en gång för att lättare lära barnen, men det är klart det är ju väldigt trallvänliga sånger så texten lär säkert sitta ganska snart vare sig man vill eller inte.

Mimmis Värld är ett koncept framtaget för att stimulera barns språkutveckling, skapat av logopederna Jim Gustafsson och Fredrik Hammarstedt. Mimmi värld har även en egen hemsida där man kan ta del av flera tips och råd och annat roligt. Men även längst bak i böckerna finns tips och råd till föräldrar om hur de kan göra för att stärka barnens språkutveckling på ett roligt och enkelt sätt.

ett tidigare inlägg har jag skrivit om vikten av högläsning vid tidig ålder och om läsningen spelar någon roll i ordförrådet.

Boktitel: Här är Mimmi & Hemma hos Mimmi

Serietitel: Mimmis värld

Författare: Fredrik Hammarstedt & Jim Gustavsson

Illustratör: Jim Gustavsson

Målgrupp: 0 – 3 år

Kategori: Pedagogiska böcker, pekböcker, bilderböcker, språkutvecklande

Bokförlag: Mima förlag

Böckerna finns på Adlibris, Akademibokhandeln & Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar