På plats i tiden: Pablo på Galápagos av Åsa Storck & Anders Végh Blidlöv

Bild

”Pablo på Galápagos utspelar sig på en liten ö långt ute i Stilla havet under året 1835. Här bor Pablo tillsammans med sin mamma som lagar mat åt fångarna som finns på ön, då hela ön är ett fängelseförvar. En dag ger en av fångarna ett brev till Pablo. Brevet måste smugglas iväg från ön. Just när Pablo tror att han har lyckats med uppdraget åker han fast. Avslöjad av herr Lawson som bestämmer över fängelset! Samtidigt närmar sig ett skepp den lilla ön. Ombord på skeppet finns Charles Darwin. Han ska snart bli känd över hela världen. Charles och Pablo har djurlivet och mycket annat gemensamt …”

Pablo på Galápagos är en välskriven kapitelbok som tillsammans med en realistisk och medryckande handling som både är spännande, lärorik och lättläst.

Det här är den tredje fristående boken i som ingår i serien På plats i tiden som jag sen tidigare har recenserat här.

Bild

Längst bak i boken finns även bonusfakta för de nyfikna och det ingår även lärarhandledning då boken passar bra att läsa när man pratar om växter, djur, utvecklingsläran eller hur det kunde vara att vara ung i världen för länge sedan.

Boktitel: Pablo på Galápagos Del 3
Författare: Åsa Storck
Illustratör: Anders Végh Blidlöv
Kategori: Historisk fakta, förr i tiden, historia, fantasy reality, spänning, äventyr, kapitelbok, lättläst
Målgrupp: 9 – 12 år
Bokförlag: Hegas förlag
ISBN: 9789175438641
Boken finns hos: Adlibris, Bokus och Hegas

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar