Rebussånger av Maja Stenram & Karin Eriksson

Rebussånger är både en fin sångbok och ett pedagogiskt material. När vi sjunger och tittar på bilderna tillsammans tränar barnet många saker:
Vi läser från vänster till höger, något som inte är självklart för ett litet barn. De tydliga illustrationerna gör att barnet “läser på bilderna” åt rätt håll. Barn kan känna igen t ex sitt namn långt innan den kan läsa. I rebussånger syns sångens ord under en förklarande bild. Barnet lär känna hela ordet – som en bild.
Vi lär med olika sinnen: genom att se, höra, göra, känna. Att kombinera olika läs stilar ger dig en större palett av minnesbilder. Rebussånger använder det skrivna ordet, den sjungna sången och den färgglada bilden som redskap i lästräningen.

Här får barnet på ett pedagogiskt och roligt sätt lära sig nio av det mest kända barnsånger, som Lille katt, Imse vimse spindel, Björnen sover, Trollmors vaggvisa och andra kända barnsånger på rim.

Här fylls varje uppslag med färgglada och igenkännande barnsångskaraktärer där de tydliga illustrationerna hjälper barnet att “läsa bilderna”.

I flera av rebussångerna syns sångens ord under en förklarande bild, på så sätt lär barnet känna igen ordet – som bild samtidigt som barnet får lära sig läsriktningen.

Med hjälp av sångerna och de olika ordbilderna får barnet på ett lärorikt och pedagogiskt sätt lära sig genom att se, höra, göra och känna samtidigt som barnet får en mysig sångstund får de ett redskap i lästräningen.


Boktitel: Rebussånger
Författare Maja Stenram
Illustratör: Karin Eriksson
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Vers, sång, rim och ramsor, sjunga, musik, pedagogisk bok, lästräning, bilderbok
Bokförlag: Vedina förlag
ISBN: 97891197956703
Boken finns på Adlibris, Bokus, Vedina förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar