Älgpojken – Innan månen går upp av Cecilia Sundh & Lisa Medin

BildFölj med på ett äventyrsfyllt äventyr bakåt i tiden någonstans i norra Sverige under stenåldern! 

Vinds mormor Muna är sjuk. Hon bara hostar och hostar. Det enda som hjälper är några blad som kallas läkblad. För att skaffa fler blad ger sig Vind ut på en farlig vandring över isen. Han hoppas att folket på andra sidan sjön ska vilja ha stenarna som han har i säcken. Vind vill byta stenarna mot läkblad som kan bota Muna. Han vill inte tänka på vad som kan hända annars. Det bara måste fungera!

Älgpojken är en ny spännande serie som handlar om pojken Vind. Han lever på yngre stenåldern någonstans i norra Sverige. När han var liten försvann han i skogen. Ingen trodde att han skulle överleva, men Vind kom tillbaka några dagar senare. Hans mormor är nästan säker på att han blev räddad av en älg. Den största älg hon någonsin sett! Vind vet inte vad han ska tro. Men ibland när han är ute i skogen känns det som om någon vakar över honom. 
Det här är första delen i en kommande bokserie som jag förstår ska utspela sig under stenåldern. Andra delen heter Älgpojken – Dödens glänta” .
“Älgpojken – Innan månen går upp” är skriven som en lättläst kapitelbok med svartvita illustrationer lite varstans i boken som lättar upp läsningen. Det är en bok som passar barn i åldrarna 9 – 12 år som gillar att läsa om böcker som utspelar sig förr i tiden. 
Bild

Bild

Till boken ingår en lärarhandledning. 


Bokserie: Älgpojken
Författare: Cecilia Sundh
Illustratör: Lisa Medin
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Förr i tiden, forntiden, stenåldern, äventyr, fantasy, fantasy reality, spänning, svensk historia.
Bokförlag: Hegas förlag
ISBN: 9789175438733

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar