Barbro hittar hem av Anna Damberg & Emma Ganslandt

Det här är en fin men sorglig bok som handlar om papegojan Barbro som bor ihop med en familj med mamma, pappa och flickan Nilla som ska få ett syskon. Papegojan Barbro lever ett väldigt bra liv med familjen där hon hjälper till med vardagliga sysslor som att duka, hänga tvätt och att plocka upp lego och på fredagarna har de fredagsmys.
Men en dag utökas familjen och livet blir annorlunda, då Nilla får en lillebror och även en egen hund och nu har ingen längre tid med papegojan Barbro och hon glöms bort.
Familjen måste göra sig av med Barbro som får ett nytt hem på Furuvikens Zoo.
Boken handlar om ett kärt ämne som är bekant för många barn, och vuxna. Lyckan att ha, eller önskan att få, ett husdjur. Husdjur är underbara att ha och blir många gånger en nära familjemedlem. Men ett husdjur måste också tas om hand, få mat, kärlek och uppmärksamhet oavsett familjesituationen. Det är lätt att glömma bort för vissa och det är också lätt att, som vuxen, glömma bort hur fort många barn faktiskt tröttnar på sitt husdjur. Det finns säkerligen många vuxna som har gått i den fällan …
även om det alltid är den vuxnes ansvar.
Detta är en bilderbok, dock hade livet svårt för bilderna då flera av bilderna var väldigt mörkt illustrerade, dock kan de finnas en tanke bakom detta, då bilderna ska spegla de sorgliga delarna av boken.
Bild

Illustrationer skapade av Emma Granslandt ifrån boken Barbro hittar hem. Provläs boken genom att trycka på bilden.
Boken är baserad på en sann historia om författarens barnbokspapegoja som även fick vara med om flera spännande äventyr efter att den levt sitt liv hemma hos författaren Anna Damberg.

Där ni kan läsa mer om papegojan Barbros hemsidan www.annadamberg.se


Boktitel: Barbro hittar hem

Författare: Anna Damberg
Illustratör: Emma Ganslandt
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Reality, bilderbok, husdjur, familjeförhållande, känslor
Bokförlag: Visto förlag
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus & Visto förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar