Cirkusmysteriet av Martin Widmark & Helena Willis

När Cirkus Splendido kommer till Valleby, låter publiken sig roas, ovetande om att något fuffens pågår alldeles i deras närhet, då en ovanligt fräck tjuv är i farten och telefoner, plånböcker och halsband försvinner spårlöst under föreställningen!
Det blir som alltid spännande, roligt och finurligt när Lasse och Maja är i farten när de ska lösa fallet med vem som skäl värdesakerna från publiken.
Cirkusmysteriet, liksom övriga böcker i serien, påminner i uppbyggnaden och stilen om en ”pusseldeckare”. I de första kapitlen presenteras persongalleriet och eventuella motiv och under berättelsens gång avslöjas ledtrådar som gör att läsaren kan lista ut vem förövaren är på egen hand. I det avslutande kapitlet brukar sedan Lasse och Maja förklara hur brottet gick till och hur de listade ut lösningen, men då har du kanske redan listat ut det själv …
Möjligtvis är detta en av anledningarna till att böckerna om Lasse- Majas detektivbyrå har blivit så populära – Vem vill inte lösa en deckargåta?
Till Cirkusmysteriet ingår en lärarhandledning. Det går även att skriva ut tillhörande läsfixaruppdrag

Bild

Lasse Maja & cirkusmysteriet producerades våren 2017 i samarbete med Bonnier Carlsen och Martin Widmark/ Helena Willis. Utställningen har glädjande nog blivit så populär att den nu är bokad ända fram till November 2020 med en ledig tid från mars till juni.
Här kan ni läsa närmare om turnéschemat.

Bild

​Lägg gärna upp ert bingo på Instagram och tagga @bingo.se som sommarbingo kommer ifrån.


Boktitel: Cirkusmysteriet Del 3
Författare: Martin Widmark

Illustratör: Helena Willis

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Deckare, pusseldeckare, spänning, äventyr, cirkus, syskon, lättläst

Provläs

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789163875304

Boken finns som: ljudbok och E-BokStorytel.

Boken finns även på: Adlibris & Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar