Den stora jordgubbsjakten av Oskar Källner & Marta Leonhardt

Sagan utspelar sig i Storskogen där nissarna under äldsterådet får bud om att det rödaste av alla bär siktats bortom Svarta ån. Tiden är inne och olika hjältar ska sändas för att hämta bäret. Tre olika nissar väljs ut att vara med att tävla tillsammans med varsitt riddjur och alla gör sitt bästa för att vinna tävlingen.
Den stora jordgubbsjakten är en välskriven bilderbok med en fantasifull handling är skriven med lagom mycket text som integrerar fint på varje bokuppslag tillsammans med de helt otroligt vackra illustrationer som är handmålade i vattenfärg täcker de bokens alla sidor, något som ger boken en magisk sagokänsla.
Bilderna är handmålade i vattenfärg och skapade av illustratören Marta Leonhardt och texten är skriven av fantasy författaren Oskar Källner.
I den andra fristående boken “Den modiga Kaninriddaren” får vi åter läsa om de små nissarna som lever i stora skogen i harmoni med djuren, till den dagen de hör att Vargen har synts till i Tisdeldalen. Här kan du läsa mer om den boken.

Författare: Oskar Källner
Illustratör: Marta Leonhardt
Målgrupp: 3 – 6 år
Kategori: Bilderbok, äventyr, fantasy, nissar, älvor, tävling, jordgubbar, sensmoral, boktema: Natur- och sagoväsen.
Bokförlag: Fafner förlag
Boken går att lyssna på via: Storytel, men då missar man alla otroliga illustrationer.
Boken finns att ta del av via: Adlibris & Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar